Data actualizării:
Data publicării:

Putin continuă să susțină că Rusia este deschisă dialogului. Singura condiție a liderului de la Kremlin, de neconceput pentru Zelenski

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Președintele rus Vladimir Putin continuă să condiționeze dialogul cu Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin continuă să susțină că Federația Rusă este deschisă dialogului cu Ucraina, dar cu condiția ca aceasta să accepte „noile realități teritoriale“.

Liderul de la Kremlin a avut o convorbire cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a îndemnat la un armistiţiu în Ucraina.

Însă, Putin „a reiterat că Rusia este deschisă unui dialog serios, cu condiţia ca autorităţile de la Kiev să se conformeze cererilor binecunoscute şi exprimate în nenumărate rânduri şi să ţină cont de noile realităţi teritoriale“.

De asemenea, în cadrul convorbirii, președintele Turciei l-a îndemnat pe Putin la o încetare unilaterală a focului (citește AICI).

Reamintim că, în septembrie, Rusia a organizat referendumuri, care au fost considerate ilegale de comunitatea internațională, în cele patru regiuni anexate (Herson, Zaporojie, Lugansk și Donețk) și care, potrivit informațiilor, au votat în favoarea alipirii la Federația Rusă. 

În plus, peninsula Crimeea a fost anexată în același mod în 2014, atunci când a izbucnit conflictul dintre cele două țări.

CITEȘTE ȘI     -     "Putin va muri foarte curând". Bogdan Chirieac: A înnebunit, a trăit într-o minciună

Propunerea lui Putin, inacceptabilă pentru Kiev

 

De cealaltă parte, administrația de la Kiev a spus în repetate rânduri că nu acceptă sub nicio formă preluarea peninsulei Crimeea din 2014, cu atât mai mult anexarea regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk, în toamna anului trecut.

Într-un discurs de la finalul lunii decembrie, susținut în Duma de Stat de la Kiev, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reiterat obiectivul de restabilire a integrităţii teritoriale a Ucrainei, adică înfrângerea militară a Rusiei şi retragerea acesteia din toate teritoriile ucrainene, inclusiv din Crimeea, nu doar din Donbas.

De asemenea, acesta și-a manifestat dorința ca reconstrucția Ucrainei să fie un mare proiect al întregii Europe (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Igor Ghirkin, fost colonel FSB: Rusia se află într-un zugzwang complet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel