Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară / Foto: Kremlin.ru
Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea de primăvară.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat joi un decret privind recrutarea în aprilie-iulie 2023 a cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar și privind eliberarea din serviciul militar a cetățenilor care au efectuat deja serviciul militar obligatoriu, scrie Interfax.

Apelul va avea loc în perioada 1 aprilie - 15 iulie 2023 și va afecta cetățenii Federației Ruse cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani. Vor fi chemate 147 de mii de persoane, conform textului decretului publicat pe portalul oficial de informare juridică.

Președintele rus a mai decis "să efectueze (...) eliberarea din serviciul militar a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor al căror termen de serviciu militar a expirat".

Creșterea vârstei de recrutare

Joi, Andrey Kartapolov, președintele Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, a declarat că cei recrutați în armată în timpul campaniei de primăvară nu vor fi trimiși să lupte în războiul din Ucraina. El a mai spus că această creștere treptată a vârstei de recrutare planificată în Federația Rusă nu va afecta în niciun fel proiectul de primăvară.

"Proiectul de lege privind schimbarea treptată a vârstei conscrișilor nu poate fi implementat în timpul recrutării de primăvară, astfel că noua recrutare se va desfășura în conformitate cu normele și regulile actuale care sunt determinate de legislația în vigoare și nimeni nu trebuie să-și facă griji pentru asta", a spus Kartapolov.

Ce prevede proiectul de lege

Potrivit acestuia, Duma de Stat intenționează să analizeze proiectul de lege după 17 aprilie și să îl adopte în sesiunea de primăvară.

Potrivit textului proiectului de lege, o decizie privind recrutarea pentru serviciul militar poate fi luată în legătură cu cetățenii de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani care sunt sau nu înregistrați în armată, dar care sunt obligați să fie înscriși în armată și nu sunt în rezervă.

În același timp, cetățenii cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 de ani sunt supuși conscripției pentru serviciul militar (de la 1 ianuarie până la 31 decembrie 2024); de la 20 la 30 de ani (de la 1 ianuarie la 31 decembrie 2025); de la 21 la 30 de ani (în perioada de la 1 ianuarie 2026).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel