Putin a pierdut încă un general în războiul din Ucraina. Cine este Dimitri Ulyanov
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin a pierdut încă un general în războiul din Ucraina. Cine este Dimitri Ulyanov / Foto: Pixabay, de Thomas Rüdesheim
Putin a pierdut încă un general în războiul din Ucraina. Cine este Dimitri Ulyanov / Foto: Pixabay, de Thomas Rüdesheim
Încă un general rus a fost ucis în Ucraina.

Vladimir Putin a pierdut încă un general în războiul din Ucraina, potrivit rapoartelor. Generalul-maior Dmitri Ulyanov, în vârstă de 44 de ani, a revenit în serviciul activ pentru a participa în calitate de comandant la invazia lui Putin din Ucraina. El a murit într-un incendiu când a fost atacat de un grup de sabotaj ucrainean săptămâna aceasta, spun rapoartele, scrie Daily Mail.

Anterior, Ulyanov a fost un parașutist de top, comandant al Diviziei 98 de elită a Gărzii Aeropurtate. Acum fusese trimis la război comandând un regiment de infanterişti motorizaţi mobilizaţi din Tatarstan. Moartea sa înseamnă că Putin a pierdut cel puțin zece astfel de comandanți importanți.

Ulyanov ar fi fost fiu de comandant

Ulyanov a servit anterior ca șef al Statului Major al Diviziei a 7-a Aeropurtate, comandant al regimentului 1141 de artilerie și comandant al Diviziei 98 Aeropurtate. Ulyanov este primul comandant de rang înalt care a fost ucis recent. Un prieten de familie a postat că el a fost fiul unui comandant.

"De parcă tatăl său nu stătea în spate, a mers în prima linie. Slavă eroului! Slavă Forțelor Aeropurtate!", se arată în postare.

Rapoartele de anul trecut alți generali de top uciși în război: generalul-major Yakov Rezantsev, 48 de ani, general-major Andrei Kolesnikov, 45 de ani, general-major Andrey Sukhovetsky,  general-major Vitaly Gerasimov, 44 de ani, general-major Vladimir Frolov, 54 de ani, general-major Andrei Simonov, 55 de ani, general-major Oleg Mityaev, 48 de ani, general-major Kanamat Botashev, 63 de ani, și general-major Roman Kutuzov, 53 de ani.

Ceilalți generali căzuți ai Rusiei


1. General Magomed Tushaev: liderul forțelor speciale cecene a fost ucis într-o ambuscadă în apropiere de Hostomel pe 26 februarie 2022

2. Generalul-maior Andrei Suhovetsky: Comandant adjunct al Armatei 41 Combinate din Districtul Militar Central, ucis în timpul unei operațiuni speciale de un lunetist pe 4 martie 2022.

3. Generalul-maior Vitaly Gerasimov: Primul comandant adjunct al armatei 41 a Rusiei care a participat la operațiunile din Siria și Crimeea, ucis în luptele din jurul Harkivului pe 8 martie 2022.

4. Generalul-maior Andrei Kolesnikov: Comandantul Armatei a 29-a Combinate, ucis la 11 martie 2022.

5. Generalul-maior Oleg Mityaev a murit în apropierea orașului Mariupol la 16 martie 2022.

6. Lt. general Andrey Mordvichev, ucis în regiunea Herson la 19 martie 2022.

7. Lt. general Yakov Rezantsev, comandantul celei de-a 49-a Armate Combinate a Rusiei, a fost ucis în apropierea orașului Herson pe 25 martie 2022.

8. Generalul-maior Vladimir Frolov a fost comandantul adjunct al Armatei a 8-a de Gardă din estul Ucrainei. Mormântul său din Sankt Petersburg a fost fotografiat în mai.

9. Generalul-maior Anton Siminov a fost ucis într-o lovitură de artilerie ucraineană lângă Harkov în mai.

10. Generalul-maior Kanamat Botashev, în vârstă de 63 de ani, a fost doborât și ucis de forțele ucrainene

11. Generalul-maior Roman Kutuzov, șeful de stat major al Armatei a 29-a Combinate de Arme, a murit într-o luptă în Donbas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel