Putin a ordonat pregătirea unei strategii pentru industria auto până în septembrie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin a ordonat pregătirea unei strategii pentru industria auto până în septembrie / Foto: Pixbay, de Matt Carr
Putin a ordonat pregătirea unei strategii pentru industria auto până în septembrie / Foto: Pixbay, de Matt Carr
Președintele rus Vladimir Putin a ordonat pregătirea unei strategii pentru industria auto până în septembrie.

Președintele rus Vladimir Putin a instruit guvernul să pregătească o nouă strategie pentru industria auto până la 1 septembrie și să se asigure că Federația Rusă are propriile tehnologii critice, scrie Interfax.

„Este necesar înainte de 1 septembrie, cer guvernului să facă acest lucru, să elaboreze și să aprobe o strategie actualizată de dezvoltare a industriei auto, ținând cont de realitățile de astăzi. Și, desigur, tehnologiile și industriile critice proprii ale Rusiei ar trebui să devină elementul său cheie”, a spus Putin la o întâlnire despre industria auto de joi.

Putin vrea ca Rusia să concureze la nivel global în domeniul industriei auto

„Mai mult, nivelul lor ar trebui să asigure competitivitatea globală a industriei noastre în ansamblu”, a adăugat el.

Ministrul industriei și comerțului al Rusiei, Denis Manturov, în urma unei întâlniri cu șeful statului, a declarat reporterilor că Putin a ordonat să se actualizeze strategia de dezvoltare a industriei auto pentru a se decide în final asupra măsurilor de sprijin.

„Sarcina a fost stabilită de președinte, de a actualiza strategia de dezvoltare a industriei auto în 2 luni pentru a se decide în final măsurile de sprijin, inclusiv pentru următorii trei ani”, a spus ministrul.

Președintele rus vrea și prețuri mai mici la mașini



Putin a atras atenția și asupra faptului că prețurile pentru mașini din Federația Rusă ar trebui să fie accesibile consumatorilor.

„Acum piața auto necesită o atenție deosebită, unde există o lipsă de aprovizionare și prețurile au crescut brusc. Aș asculta opinia ministrului Finanțelor: prețurile la metal chiar scad, cursul de schimb s-a schimbat și, de desigur, acest lucru ar trebui să afecteze prețurile. Vorbesc despre alte componente care împing prețurile în sus - și aici, probabil că putem face niște pași în direcția de care avem nevoie și, cel mai important, în direcția potrivită pentru oameni", a spus Putin.

"Este necesar să se asigure disponibilitatea mașinilor pentru cetățeni. Și îi cer ministrului Industriei să se uite și el cu atenție, inclusiv cu colegii din celelalte departamente ale noastre", a adăugat președintele.

El a propus să se întocmească niște instrucțiuni corespunzătoare în urma rezultatelor ședinței și să se revină asupra acestei probleme în toamnă.

Sancțiunile obligă Rusia să producă mașini Lada fără airbag-uri și sisteme de frânare antiblocare

O companie rusă de mașini blocată de sancțiunile internaționale legate de invazia Ucrainei de către Kremlin și-a reluat producția săptămâna trecută, dar producătorul a fost nevoit să elimine caracteristicile cheie de siguranță, inclusiv airbag-urile, pe cea mai recentă versiune a sedanului său popular.

Avtovaz a oprit producția mărcii sale Lada în martie și a concediat mulți dintre lucrătorii săi, deoarece nu a putut achiziționa anumite piese din cauza sancțiunilor. Dar, după decizia guvernului rus de a reduce reglementările de siguranță, liniile de asamblare au revenit la viață. Drept urmare, mașina accesibilă pentru pasageri, cu patru uși, a companiei, Lada Granta, nu va mai dispune de airbag-uri, sisteme de frânare antiblocare, control electronic al stabilității sau încuietori de retragere de urgență pe centurile de siguranță. De asemenea, nu îndeplinește standardele de emisii din secolul 21 adoptate de mulți dintre vecinii Rusiei.

„Acesta este un pas foarte retrograd”, a declarat David Ward, președinte executiv al Programului Global de Evaluare a Autoturismelor Noi, un grup care vizează dezvoltarea standardelor de siguranță auto la nivel mondial. El a spus că este „foarte trist” și „ironic” că Rusia a anulat funcțiile de siguranță, mai ales că țara servește ca vicepreședinte al Forumului Mondial al Națiunilor Unite pentru Armonizarea Reglementărilor privind Vehiculele. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel