Putin a mai pierdut un colonel, al 55-lea. Momentul în care elicopterul său a fost aruncat în aer de o rachetă ucraineană - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Putin a mai pierdut un colonel, al 55-lea. Momentul în care elicopterul său a fost aruncat în aer de o rachetă antiaeriană ucraineană / Foto: Kremlin.ru
Putin a mai pierdut un colonel, al 55-lea. Momentul în care elicopterul său a fost aruncat în aer de o rachetă antiaeriană ucraineană / Foto: Kremlin.ru
Al 55-lea colonel al lui Putin a fost ucis. Elicopterul său a fost aruncat în aer de o rachetă antiaeriană ucraineană.

Vladimir Putin a mai pierdut un colonel de top în războiul pe care îl duce împotriva Ucrainei. Acesta este al 55-lea colonel ucis de armata ucraineană de la începutul invaziei ruse. Filmări dramatice arată momentul în care elicopterul în care acesta se afla se prăbușește după ce a fost lovit de o rachetă ucraineană. Colonelul Serghei Gundorov, în vârstă de 51 de ani, a fost ucis lângă Volnovakha, în Donbas, scrie Daily Mail. El era căsătorit și avea doi copii.

Elicopterul militar a zburat mai departe după ce a fost lovit cu o rachetă antiaeriană. Aeronava s-a rotit deasupra unei fâșii înguste de pădure, după care s-a prăbușit explodând pe un câmp. În urma exploziei se văd flăcări și fum negru.

Un al doilea elicopter rus este văzut trăgând rachete drept momeală, dar se pare că scapă nevătămat. Gundorov este al 55-lea colonel rus care a fost ucis în războiul lui Vladimir Putin din Ucraina. O relatare din presa rusă despre moartea pilotului de rang înalt, clasa întâi, spune: "Amintire veșnică strălucitoare pentru eroul care a plecat în ultimul său zbor. Piloții nu mor, ci zboară spre cer... Cei mai buni oameni ne părăsesc". El a murit după ce a finalizat o "misiune de luptă", mai spun rușii. 

Gundorov a câștigat anterior trei Ordine de curaj. El ar fi murit în atacul forțelor ucrainene pe 16 iunie, însă luni a fost identificat ca fiind ucis în luptă. Printre condoleanțe adresate colonelului, a fost un mesaj de la fiul său adolescent, Ilya, care spunea simplu: "Te iubesc, tată". Imaginile de familie îl arată pe colonel cu fiii și soția lui, Anzhela.

Alți doi colonei, uciși recent. Putin a în total și 11 generali



Moartea lui Gundorov urmează pierderii a doi colonei ruși anunțați săptămâna trecută. Colonelul rus Serghei Krasnikov, înalt decorat, în vârstă de 56 de ani, un renumit militar care se parașuta la Polul Nord, a murit într-o ambuscadă într-o misiune de recunoaștere. Fiind un parașutist profesionist, el a trecut în sistemul de justiție penală înainte de a se oferi voluntar pentru a lupta în armata rusă în Ucraina, spun rapoartele. Krasikov fusese antrenor principal al echipei naționale de parașutism a Rusiei. Anterior, a fost dezvăluită moartea colonelului Serghei Postnov - în vârstă de 40 de ani. Putin a pierdut, de asemenea, cel puțin 11 generali.

Ucraina ar fi lovit o navă rusească în Marea Neagră. Vasul transporta arme pe Insula Șerpilor

Săptămâna trecută, armata ucraineană ar fi distrus o navă rusească ce transporta muniție, arme și personal către Insula Șerpilor din Marea Neagră, comunică Forțele Navale ale Ucrainei pe pagina oficială de Facebook, conform Ukrinform.

Nava „Vasili Bekh” ar fi transportat un sistem de apărare antiaerienă „TOR” când a fost lovită. Construit la șantierul naval din Astrakhan, remorcherul „Vasili Bekh” cu o deplasare de 1605 tone, a fost acceptat în flota Mării Negre a Federației Ruse în 2017.

Reamintim că Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de ruși în prima zi a invaziei rusești a Ucrainei, conform Bucpress. Citește continuarea AICI.

Un colonel rus și-a pierdut laptopul cu informații sensibile, după o noapte de beție

Alexandr Kuzivanov, un colonel rus care conduce un departament din cadrul Institutului Central de Cercetare de la Moscova este suspectat că ar fi pierdut un laptop care conținea informații militare. Alexandr Kuzivanov ar fi reușit ”performanța” după o noapte de beție.

Informația a fost făcută publică de jurnaliștii de la site-ul de știri Baza. Aceștia au notat, într-o postare făcută pe Telegram, că laptopul cu informații militare ar fi fost pierdut după ce bărbatul ar fi  băut alături de un alt ofițer rus. Petrecerea ar fi avut loc în pubul „Castori și rațe”, un local cunoscut de pe strada Pyatnitskaya din Moscova, precizează Antena 3. Institutul Central de Cercetare se ocupă cu elaborarea prognozelor pentru dezvoltarea științei și tehnologiei în domeniul apărării și securității statului rus. Alexandr Kuzianov este șeful centrului ESIMO din cadrul instituției, care se ocupă de studiul oceanelor, construcția navelor civile și aplicațiile acestora în domeniul militar. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel