“Putas Indignadas”, noua Asociație a prostituatelor românce din Barcelona
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Autoritățile au început un program pentru a ajuta femeile sechestrate în diverse spații închise care sunt exploatate sexual împotriva voinței lor.

“Sunt aproape 30 de ani de când practic prostituția, iar acum lucrez la stradă. Mi-am pierdut toată tinerețea prin apartamente și cluburi, împărțind jumătate din câștiguri cu proxeneții.”, spune Janet, o prostituată din grupul autointitulat ”Putas Indignadas”, care face trotuarul pe străzile din cartierul Laval din Barcelona.

26 la sută dintre cele 400 de fete care practică prostituția în Barcelona sunt românce. Cartierele  frecventate sunt Laval, Eixample, Les Corts, Sants, Montjuïc, conform datelor prezentate de Francina Vila, consilier în cadrul primăriei.

Autoritățile au început un program pentru a ajuta femeile sechestrate în diverse spații închise care sunt exploatate sexual împotriva voinței lor, informează stiridiaspora.com.

Citește și: Amenzi pentru alergare, în Spania. Care este scopul acestei decizii

Membri ai Agenției pentru Ajutorarea Victimelor Traficului de Ființe Umane (ABITS) au descins în peste 100 de locații pentru a ajuta femeile  drogate și forțate să se prostitueze în spații închise. Aceștia au demarat și un program de consiliere psihologică și planning familial pentru a le ajuta pe femei să evite sarcinile nedorite, scrie El Pais.

Dintre prostituatele pe care le au în evidență doar 10 la sută sunt autohtone, un sfert românce, iar restul provin de America Latină și au vârste între 26 și 45 de ani. Pentru a-și apăra drepturile  fetele s-au organizat în câteva asociații între care  ”Putas Indignadas” și Aprosex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel