Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ironii despre o fotografie în care Macron îl îmbrățișează pe Zelenski: Acum înțeleg de ce are Putin o masă așa lungă - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ironii despre o fotografie în care Macron îl îmbrățișează pe Zelenski: Acum înțeleg de ce are Putin o masă așa lungă / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ironii despre o fotografie în care Macron îl îmbrățișează pe Zelenski: Acum înțeleg de ce are Putin o masă așa lungă / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a comentat despre o fotografie în care Emmanuel Macron îl îmbrățișează pe Volodimir Zelenski.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, l-a luat în derâdere pe președintele francez Emmanuel Macron, după ce în mediul online o poză cu cei doi lideri a devenit virală. În fotografia respectivă, Macron și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au fost surprinși îmbrățișându-se. Poza a fost făcută în timpul vizitei președintelui francez la Kiev, de acum câteva zile.

"Acum înțeleg de ce Putin are o masă așa lungă.", a scris Maria Zaharova pe pagina ei de Facebook.

După ce președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, președintele român Klaus Iohannis, și premierul italian Mario Draghi au vizitat joi Kievul, poza respectivă a fost distribuită masiv pe rețelele sociale, mult mai mult decât alte imagini surprinse la întâlnirea dintre cei patru și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zaharova, cunoscută deja pentru mesajele sale controversate, nu a ratat ocazia de a face glume pe seama lui Emmanuel Macron. Deși poza nu are nimic ieșit din comun, ea a sugerat conotații sexuale care l-ar fi dezgustat Vladimir Putin dacă ar fi stat mai aproape de Emmanuel Macron, știută fiind poziționarea homofobă a Rusiei.

Legendara masă albă de 6 metri

În postarea sa, Zaharova vorbește despre masa albă, lungă de 6 metri, la care Putin l-a pus pe Macron, atunci când președintele Macron a fost în vizită la Moscova, înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Atunci fotografiile cu Macron care stătea la acea masă lungă au făcut înconjurul lumii, generând o mulțime de glume.

Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron din 7 februarie la Kremlin i-a inspirat pe internauți să creeze meme-uri și desene animate. Au apărut atât de multe pe rețelele de socializare într-o singură zi, încât până și televiziunea de stat din Rusia le-a acordat atenție și a difuzat mai multe glume la adresa lui Macron.

Ce spunea Zaharova în ziua în care Rusia a invadat Ucraina

În 24 februarie, Maria Zaharova a remarcat că operațiunea specială a Rusiei în Ucraina nu este începutul unui război, adăugând că este chemată să prevină o confruntare globală și să pună capăt ostilităților din Donbas, scrie see.news

"Acesta nu este un început de război. Previne o confruntare militară globală și pune capăt războiului care a avut loc în Donbas.", a spus purtătorul de cuvânt a MAE rus.

"Războiul a fost purtat pe diferite fronturi: am experimentat presiunea sancțiunilor și pe frontul informațional am văzut niște falsuri monstruoase împotriva noastră despre care nu se pot citi în niciun manual.", a adăugat Zakharova. "De asemenea, a existat un război psihologic – s-au făcut încercări de a ne pune oamenii și elita unul împotriva celuilalt și așa mai departe."

Zelenski: "Cu cât sunt mai puternice armele pe care le primim, cu atât mai repede ne putem elibera poporul". Ce a răspuns Macron

Volodimir Zelenski a spus că cât Ucraina va primi mai multe arme din Occident cu atât va reuşi să-şi elibereze mai repede teritoriile ocupate de ruși, transmite Agerpres, citând Reuters. Preşedintele ucrainean a mai spus că invazia Rusiei asupra Ucrainei echivalează cu o agresiune împotriva întregii Europe.

El a făcut această declaraţie la o conferinţă de presă comună la Kiev cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu cancelarul german Olaf Scholz şi cu preşedintele român Klaus Iohannis. Volodimir Zelenski a mai subliniat că a discutat cu cei patru lideri despre noi sancţiuni împotriva Rusiei şi despre reconstrucţia Ucrainei post-război.

La aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că Franţa va furniza Ucrainei încă şase obuziere autopropulsate Caesar, în plus faţă de cele 12 deja expediate armatei ucrainene şi care sunt deja folosite de aceasta împotriva trupelor ruse. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel