Data publicării:

Pune un săpun sub cearceaf înainte de culcare! E un truc GENIAL pentru cei care se trezesc cu furnicături în picioare

Autor: Liana Ganea | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ai auzit vreodată de ”sindromul picioarelor neliniștite”? Este vorba de acea senzație de disconfort la nivelul picioarelor, imediat cum ne întindem în pat.

Putem simți furnicături, senzația de ”încleștcare”, atât la nivelul gambei cât și la coapse. Ceea ce este și mai important, este că acest sindrom nu se manifestă doar la adulți, ci și la copii. Evident, există cauze și tratamente! Însă există un truc atât de simplu şi la îndemâna oricui - săpunul din aşternut. La prima vedere, te-ai putea gândi că are legătură cu parfumul care te poate auta să dormi mai bine. Nu este vorba doar de atât. Magneziul din compoziţia săpunului va contribui la ameliorarea sindromului picioarelor neliniştite şi te va scăpa de cârcei şi furnicături pe timpul nopţii.

Magneziul din săpun face totul

Aşadar, fără să mai stai e gânduri, înainte de culcare puneți un săpun sub cearceaf. Vei dormi ca un prunc și nu te vei mai trezi noaptea sau dimineața cu picioarele suferinde. Specialiștii susțin că efectul binefăcător se datorează exclusiv conținutului de magneziu existent în săpun. De altfel, chiar lipsa magneziului din organism este cea care se face răspunzătoare pentru durerile și crampele membrelor. Ca un pont, foloseşte un săpun de lavandă. Te va ajuta să te relaxezi mult mai bine şi vei adormi mai repede!

De ce apar cârceii noaptea

Crampele musculare nocturne sau cârceii din timpul nopții reprezintă apariţia unor dureri la nivelul musculaturii, determinate de contracţia involuntară a unei anumite grupe musculare. Pentru multe persoane aceste dureri sunt responsabile de apariţia unor tulburări de somn, inclusiv insomnie. În majoritatea cazurilor, crampele musculare nocturne sunt datorate unor afecţiuni banale (precum arteriopatia periferică, scăderea nivelului seric de calciu, etc.) sau anumitor factori fizici (precum expunerea la temperaturi reduse, efortul fizic intens, ortostatismul prelungit, mersul îndelungat pe jos, etc.); în anumite situaţii însă, cârceii din timpul nopții sunt expresia unor afecţiuni destul de severe, precum ciroza hepatică sau discoptiile lombare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel