Pune un burete metalic în cuva mașinii de spălat: trucul ingenios al gospodinelor cu experiență
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune un burete metalic în cuva mașinii de spălat - trucul ingenios al gospodinelor cu experiență. Sursa - Pexels
Pune un burete metalic în cuva mașinii de spălat - trucul ingenios al gospodinelor cu experiență. Sursa - Pexels
Adesea, gospodinele observă că mașina de spălat miroase urât din cauza umezelii. Dacă ați încercat să rezolvați problema cu ajutorul oțetului și al înălbitorului, iar mirosul a rămas, atunci u tilizați această metodă.

Procedura de mai jos trebuie făcută atunci când hainele, pe care le scoți din mașina de spălat, miros a umezeală. 

Adăugați aproximativ 2-3 linguri de apa oxigenată compartimentul pentru balsam al mașinii de spălat, iar în cuvă un burete metalic de spălat vase.

Porniți mașina de spălat ca și pentru o spălare normală, dar fără haine. După 15 minute, opriți mașina, deschideți ușa și scoateți buretele. Continuați apoi programul de spălare până la sfârșit.

Datorită acestei acțiuni, buretele va îndepărta murdăria din cuva mașinii de spălat și va elimina complet mirosul neplăcut.

De asemenea, dacă  ai observat că mașina de spălat nu curăță și igienizează temeinic hainele și, mai ales, să are un miros neplăcut, nu este nevoie să apelezi la remedii drastice și costisitoare. Ca și alte aparate electrocasnice, mașina de spălat are nevoie de îngrijire și întreținere. Cuva și garniturile trebuie curățate și degresate din când în când. Iar coaja de portocala te poate ajuta!

Laptele expirat nu trebuie aruncat: iată o metodă de utilizare cu adevărat incredibilă

Mașina ta de spălat va fi curată, parfumată și igienizat dacă faceți acest lucru. Ceea ce trebuie să faceți este să luați cojile a două sau trei portocale și să le puneți într-o pungă de pânză. Urmează să introduceți punga sigilată în coșul gol și să adăugați o lingură de bicarbonat în compartimentul pentru detergent.

Porniți mașina de spălat pe un regim rapid, dară fără a pune și haine. În așa fel, bicarbonatul și portocalele  vor igieniza, degresa și parfuma mașina de spălat.

Fă acest lucru o dată pe lună și mașina de spălat va funcționa mai mulți ani: un truc grozav care funcționează


Aparatele electrocasnice ne-au schimbat viața. Toate aceste obiecte ne-au îmbunătățit foarte mult viața de zi cu zi. Datorită frigiderului, alimentele pot fi păstrate mai mult timp. Cu mașina de spălat vase putem spala oalele și farfuriile mai repede și cu mai puțin efort. 

Cu ajutorul cuptorului cu microunde putem chiar dezgheța sau încălzi rapid alimentele. Ce să mai zicem de mașina de spălat rufe!  În orice caz, nu trebuie să uităm să avem grijă de electrocasnicele pe care le avem în casă. Dacă, totuși, nu doriți să riscați să le schimbați des, iată ce trebuie să faceți o dată pe lună. 

Spray anti-praf, realizat cu ingredientele din bucătărie: este eficient și ieftin  

Pentru ca mașina  de spălat să nu se deterioreze prematur, obligându-ne astfel să o schimbăm după câțiva ani de activitate, ar fi bine să ne luăm câteva mici precauții. În acest sens, întreținerea și curățarea mașinii de spălat sunt primordiale.

Plase de țânțari, detașabile și ușor de instalat pe ferestre. Iată cum le putem face acasă


În special, dacă ai observat că în interior s-a acumulat murdărie și calcar, iar cuva miroase urât, înseamnă că ai neglijat acest aspect foarte important. Cu toate acestea, dacă nu vrei să greșești, cu siguranță, trebuie să faci asta o dată pe lună. 

Covorul rămâne plin de praf chiar și după aspirare? Cu acest truc vei rezolva imediat problema

Pentru a avea grijă de mașina de spălat, ca aceasta să funcționeze mai mult timp, este esențial să efectuați această operațiune o dată pe lună. Practic, trebuie doar să o curățați cu acest truc simplu. 

Luați o jumătate de litru de înălbitor și spală mașina la 60 de grade. După aceea, clătește bine și gata. Mașina de spălat își va mulțumi! 

Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri? Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat

Dacă totuși tot nu ești mulțumit, iar din cuvă continuă să iasă mirosuri neplăcute, repetă procedura și în loc de înălbitor folosește o soluție compusa din oțet, acid citric și peroxid de hidrogen. Procedând astfel, toate problemele vor dispărea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel