Pune un burete de vase în mașina de spălat: vei rezolva, fără efort, o problemă enervantă. Vei fi uimit de rezultat
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune un burete de vase în mașina de spălat - vei rezolva, fără efort, o problemă enervantă. Vei fi uimit de rezultat. Sursa - Pexels
Pune un burete de vase în mașina de spălat - vei rezolva, fără efort, o problemă enervantă. Vei fi uimit de rezultat. Sursa - Pexels
Dacă ai animale de companie acasă, cu siguranță te lupți cu părul lăsat de căței și pisici. De multe ori, patrupezii stau sau adorm pe hainele sau păturile noastre, lăsând în urmă mult păr, de care scăpăm greu.

Evident că pentru compania lor merită și acest efort, dar aceasta este o problemă pe care am dori să o rezolvăm ca să pentru menținem casa mereu curată și pentru a preveni ca oaspeții să se umple de păr stând pe canapea.

Gresia și faianța din baie vor fi curate și vor străluci: ai nevoie de două ingrediente și murdăria va rămâne amintire

Există câteva trucuri pentru a îndepărta părul de câine și pisică în timpul spălării hainelor în mașina de spălat.

Trucul cu oțet - turnați un pahar de oțet alb în sertarul pentru balsam, înainte de a porni mașina de spălat, astfel încât să poată ajunge rapid la haine. Apoi adăugați și balsam de rufe în timpul spălării. Balsamul întinde fibrele și permite hainelor să scape de firele de păr atașate. 

De asemenea, puteți folosi șervețele umede, care trebuie introduse în cuva mașinii de spălat, împreună cu hainele. Șervețelele vor aduna părul și scamele. Este suficient să introduceți două șervețele umede în interiorul cuvei mașinii de spălat.

Crema cu colagen pentru toate tipurile de ten, făcută în casă: iată ingredientele de care ai nevoie

Dar soluția pe care nimeni nu o cunoaște este cea a buretelui de vase. Metoda este foarte simplă: este de fapt suficient să-l pui în cuva mașinii în timpul spălării și firele de păr se vor lipi ca un magnet pe partea verde a buretelui. Vei fi uimit de rezultat!

Puteți alege metoda pe care o preferați, dar fără îndoială metoda bureților, mai puțin cunoscută și folosită, vă va surprinde.

 

BONUS. Covorul este pătat? Spuma de ras, o modalitate excelentă de a o elimina rapid

 

Covoarele oferă mai mult confort casei, protejează podeaua și oferă o senzație plăcută picioarelor. Cu toate acestea, îngrijirea covoarelor sau curățarea acestora poate fi destul de dificilă. Un aspirator, de obicei, nu este suficient.

Din fericire, există câteva sfaturi utile care vor facilita foarte mult îngrijirea curățeniei și aspectul frumos al covoarelor.

Folosiți un fier de călcat pentru a îndepărta petele încăpățânate -  Aspirați bine locul unde a apărut prima dată pata. Apoi ștergeți pata cu un amestec de apă și oțet (într-un raport de 3: 1). Așteptați câteva minute, apoi acoperiți pata cu o cârpă și călcați-o cu fierul fierbinte. Căldura și presiunea vor înmuia mizeria și, ca urmare, va fi mult mai ușor să îndepărtați pata.

Țânțarii fug de acest produs cu viteza luminii: încearcă-l și nu vei regreta

Detergent natural pentru covoare - Puteți face singur un dispozitiv de curățat covoare foarte eficient. Se amestecă aproximativ 180 de mililitri de peroxid de hidrogen, 60 de mililitri de oțet alcoolic, 5 picături de ulei esențial de aroma preferată, 2 linguri de detergent de vase, 2 linguri de balsam de rufe și aproximativ 4 litri de apă fierbinte. 

Prosoape moi și catifelate: doar dizolvă 100 grame din acest produs într-un litru de apă, iar rezultatul te va lăsa fără cuvinte

Folosiți oțet pentru a înmuia covoarele - Covoarele  se îngroașă și se întăresc în timp. Oțetul poate ajuta la îmbunătățirea stării covorului,  iar acesta va deveni mai pufos, moale și mult mai frumos.

Mai întâi, amestecați oțetul cu aceeași cantitate de apă (1:1). Apoi turnați lichidul într-o sticlă de pulverizare și pulverizați pe zonele care au nevoie de înmuiere. Așteptați puțin pentru ca amestecul să își facă efectul. Apoi puteți aspira.

Cu acest truc, geamurile vor rămâne curate chiar dacă sunt spălate o dată pe an: vei fi mulțumit de rezultat

Spuma de ras este, de asemenea, o modalitate excelentă de a curăța covoarele

Spuma de ras este foarte utilă pentru îndepărtarea petelor de pe covoarele. În plus, spuma de ras va face covorul mai moale și mai plăcut la atingere.

Răzătoarea din bucătărie s-a tocit? Nu trebuie să o arunci: iată cum o poți ascuți, rapid și ușor

Utilizați un odorizant de casă pentru a elimina mirosurile - Dacă mirosul este principala problemă a covorului, amestecați 2 linguri de borax, 10 picături de ulei esențial la alegere și 2 căni de bicarbonat de sodiu.

Apoi pune amestecul pe covor. Bicarbonatul de sodiu va absorbi mirosurile, uleiul esențial le va împrospăta, iar boraxul va ucide bacteriile și alte microorganisme dăunătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel