Pune sare în cafea! Gustul te va da pe spate, dar atenție la cantitatea ideală care ajută la explozia aromelor! / video
Secretul unei cafele aromate stă în... sare. Da, este cât se poate de adevărat! O spune un mare specialist.
Omul de afaceri și specialistul în cafea James Hoffman vă spune secretul într-un videoclip postat pe canalul său oficial de YouTube. Potrivit lui James Hoffman, sarea este considerată magică în cafea. Deoarece limba are o multitudine de receptori gustativi și aromele interacționează creând efecte sinergice, ”sarea poate amplifica dulceața și poate, de asemenea, să atenueze sau să reducă amărăciunea”, spune el.
Un gust amar este foarte plăcut atunci când este echilibrat cu dulce și o anumită aciditate
În videoul postat pe YouTube, veți vedea un test pe care l-a făcut adăugând puțină sare în cafea. Cafeaua fără sare i se pare nu chiar bună, în timp ce adăugarea a 0,1 grame de sare în 200 ml de cafea schimbă gustul băuturii, este de părere specialistul.
Potrivit testului efectuat de James Hoffman, adăugarea de puțină sare în cafea de calitate mai ieftină o poate face mai puțin amară și mai plăcută, în timp ce cafeaua de calitate poate să nu aibă nevoie de acest ingredient.
Expertul spune că sarea în cafea ”poate fi o schimbare surprinzătoare și interesantă”, așa că de ce să nu o încercăm?
Iată videoclipul postat de James Hoffman:
Ziua internaţională a cafelei este marcată, în fiecare an, la 1 octombrie, fiind dedicată cafelei şi iubitorilor acestei savuroase băuturi, dar şi milioanelor de oameni implicaţi în lungul proces de producere a acesteia, de la fermieri la specialiştii în prăjirea cafelei şi de la cei care o prepară la proprietarii magazinelor de cafea.
Însă, Ziua internaţională a cafelei marchează şi momentul în care toţi cei implicaţi în procesul de producere a cafelei - de la fermier şi până la consumator - trebuie să se concentreze pe o serie de activităţi de îmbunătăţire continuă pentru un viitor al cafelei. Există şapte etape în procesul de realizare a cafelei, pornind de la boaba de cafea şi până la lichidul revigorant din ceaşcă: culegerea boabelor de cafea, apoi, spălarea, uscarea, separarea boabelor în funcţie de mărime şi calitate, prăjirea acestora, degustarea cafelei propriu-zise (cupping coffe) pentru evaluarea profilului de aromă al acesteia în funcţie de dulceaţă, aciditate, senzaţia produsă în cavitatea bucală, echilibru şi aromă, şi în cele din urmă, savurarea unei cafele. Pentru fiecare dintre aceste etape există persoane special instruite, fiecare cu propria sa expertiză, care joacă un rol extrem de important în producerea cafelei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News