Pune o lămâie în cuva mașinii de spălat. Trucul pe care trebuie să-l faci în fiecare lună
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune o lămâie în cuva mașinii de spălat. Trucul pe care trebuie să-l faci în fiecare lună. Sursa foto: freepik.com
Pune o lămâie în cuva mașinii de spălat. Trucul pe care trebuie să-l faci în fiecare lună. Sursa foto: freepik.com
Printre aparatele electrocasnice dintr-o locuință, cel mai important este mașina de spălat.

Mașina de spălat ne permite să curățăm rapid hainele și să le păstrăm hainele curate. O folosim foarte frecvent, așa că este foarte important să-o păstrăm în stare bună. Mașina de spălat nu este imună la defecte sau alte situații neplăcute, care îi pot afecta longevitatea.

Dușmanul numărul unul al mașinii de spălat este mucegaiul. Din păcate, mucegaiul afectează mașinile de spălat. Într-adevăr, se poate forma mucegai în interiorul sertarului pentru detergent. Acesta apare din cauza umidității și a acumulării reziduuri de balsam și detergent.

Dar cum să previi daune? Îți vine un ajutor un truc surprinzător cu un ingredient natural, ecologic și accesibil tuturor.

Secretul gospodinelor cu experiență pentru a proteja aragazul de murdărie, grăsimi și zgârieturi

Folosești des mașina de spălat, dar uiți să curăți sertarul  pentru detergent? Îți va lua doar câteva minute: doar scoate-l, pune-l sub jet de apă și îndepărtează reziduurile de detergent cu un burete.

Pe lângă această curățare regulată, îți arătăm o metodă foarte simplă și foarte eficientă pentru a preveni formarea mucegaiului în acest sertar.

Arma secretă este lămâia. Pe lângă toate beneficiile pentru sănătate, lămâia are și proprietăți multiple de curățare, de îndepărtare a petelor, de albire și dezodorizare.

Ce trebuie să mănânci ca să slăbești: top zece alimente care stimulează metabolismul

De asemenea, datorită acțiunii sale puternice de dezinfectare, lămâia este utilă și pentru curățarea în profunzime a sertarului pentru detergent al mașinii  de spălat.

Iată pașii pe care trebuie să-l urmezi pentru a igieniza sertarul pentru detergent al mașinii de spălat.

Metoda este foarte simplă: vei avea nevoie de sucul de la 2 lămâi, 2 căni de apă și o jumătate de cană de oțet alb pentru a spori și mai mult efectul. Acesta din urmă este, de asemenea, un agent de curățare care elimină și cel mai mic reziduu de murdărie.

Amestecă toate ingredientele și toarnă soluția într-o sticlă de pulverizare, apoi pulverizează-o direct în cuva de rufe. Se lasă să acționeze zece minute.

Apoi șterge bine, având grijă să îndepărtezi reziduurile și incrustațiile cu un burete. Te poți ajuta și cu o periuță de dinți veche pentru a freca părțile greu accesibile. După efectuarea acestei operațiuni, profită  de ocazie pentru a igieniza și dezinfecta și interiorul mașinii de spălat. Te sfătuim să începe  un ciclu de spălare fără haine la 90°C.

În acest fel, cuva mașinii de spălat va fi sclipitor de curată și vei evita formarea mucegaiului. Este o modalitate ușoară și rapidă de a curăța mașina de spălat. Totuși, pentru a nu provoca un risc coroziv, frecvența acestei curățări trebuie bine măsurată. Este recomandat să faci acest lucru ocazional în timpul anului.

SFAT: după un ciclul de spălare, nu lăsa ușa mașinii de spălat închisă. Lasă ușa întotdeauna ușor deschisă după spălare, pentru a permite aerului să circule și așa vei preveni proliferarea germenilor. Acest lucru va reduce și dezvoltarea mirosurilor de umezeală, mai ales în lunile calde.

O altă greșeală pe care nu ar trebui să o mai faci niciodată: nu lăsa rufele prea mult timp în cuva mașinii de spălat. Golește Golind mașina cât mai curând posibil și așa vei evita mirosurile de mucegai care se lipesc de haine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel