Puncte negre vs. Filamente seboreice. Ce sunt și care e diferența dintre ele: Pe înțelesul tuturor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Care e diferența dintre punctele negre și filamente seboreice. 

"FILAMENTE SEBOREICE vs. PUNCTE NEGRE.

Am decis sa fac aceasta postare pentru că observ că sunt încă foarte multe persoane care nu fac distincția între ele. Sper sa fie pe înțelesul tuturor. Oricum, majoritatea medicilor dermatologi de pe Instagram au vorbit despre ele, asa că puteți citi mai detaliat pe profilul acestora", se arată într-o postare pe Instagram.

Ce sunt filamentele seboreice 

"Filamentele seboreice sunt niște formațiuni aflate la rădăcina firului de păr (chiar și pe nas avem păr, chiar dacă nu îl vedem), care distribuie sebumul de la rădăcină spre suprafață. Devin mai vizibile dacă exista exces de sebum, porii devenind mai dilatați. Sebumul poate oxida la suprafață astfel încât sa apară acele punctișoare negricioase, vizibile mai ales pe nas, dar nu se reliefează, rămân la nivelul pielii. Dacă se extrage conținutul, trebuie sa știți ca acesta se va reface foarte repede.

Soluția pentru ca acestea sa fie mai puțin vizibile este sa scădem excesul de sebum. De aceea aici ajută niacinamidele și o exfoliere chimică ușoară cu salicilic sau acizi AHA. Retinolul ajută de asemenea, dar acționează mai lent.

Ce sunt și când apar punctele negre

Punctele negre apar atunci când aceste filamente seboreice se blochează cu impurități, sebum și celule moarte. Acestea capătă un aspect bumpy, dar fără a fi inflamat, adică se simt ca niște denivelări la pipăire. Diferența dintre ele este vizibilă. Punctele negre nu se elimină decât prin extracție în cabinetul medicului, urmând ca apoi rutina să împiedice formarea acestora.

Rutina trebuie sa fie corectă, ajută foarte mult. Spălare, hidratare (opțional) și spf, dimineața. Demachiere(ajută la curățarea mai bună a porilor decât dacă se face doar procesul de spălare, plus că majoritatea SPF-urilor sunt rezistente la apă și au nevoie de dublă curățare), spălare, tratare (niacinamide, acizi aha sau bha, retinol-nu toate în același timp, desigur) și hidratare", mai este adăugat în postare. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Strelițov Gina Ionela (@gina_strely)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel