Data actualizării:
Data publicării:

Pulled pork. Rețeta perfectă pentru weekend

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (faizan)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (faizan)

Dacă ai de gând să-ți inviți prietenii pe la tine, în acest weekend, rețeta de pulled pork va merge perfect pentru o seară cu mâncare bună și povești interminabile. Iată cum se prepară...

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

900 gr spată porc
100 gr zahăr brun
50 gr sare
1 linguriţă de paprika
4 linguri sos barbecue
100 ml apă
2 foi dafin

Cum se prepară

Se amestecă zahărul, paprika, sarea, sosul de grătar și apa. Puneţi spata de porc în acest amestec şi frecaţi-o bine. Apoi, puneţi-o într-un vas de copt şi turnaţi amestecul peste ea. Aşezaţi frunzele de dafin pe carne, scrie petitchef.ro. Coaceţi la 120° C, timp de 6 - 7 ore. Stropiţi regulat carnea cu sos astfel încât să nu se usuce. Dacă aveţi un termometru de gătit, temperatura din interiorul cărnii ar trebui să atingă 90° C. După gătire, carnea se sfărâmă cu ajutorul furculiţei. Puteţi recupera sosul din tava de copt şi îl puteţi servi cu carne. Poftă bună și multă distracție!

Și stați fără griji! Nu veți da greș cu această rețetă, iar prietenii vă vor cere rețeta. Va fi un succes garantat!

Vezi și: Ostropel de pui. Rețeta simplă din copilărie

Pljeskavica sârbească, rețeta. Cum se pregătește deliciosul preparat

BONUS: Gogoși de post. Ies pufoase și foarte aromate

Ingrediente

- 500 g făină
- 1 linguriţă cu vârf zahăr zahăr
- 6 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
- 350-400 ml apă călduţă
- 2-3 linguri ulei
- arome după preferinţa: vanilie, coajă de lămâie sau portocală, rom, scorţişoară
- 1 praf de sare, cât se ia cu 3 degete
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră vanilat pentru decor

Cum se prepară

Se cerne făina, ca să se aerisească şi să se elimine eventualele corpuri străine. Se adaugă drojdia uscată şi zahărul şi se amestecă. Dacă folosiţi drojdie proaspătă, aceasta se lichefiază cu 1 linguriţă de zahăr şi se toarnă peste făină, scrie pofta-buna.com. Se adaugă sarea, aromele şi 400 ml de apă. Se amestecă totul, apoi se mai adaugă puţină apă dacă aluatul e prea tare. În general, mai e nevoie de 1-2 linguri de apă sau făină, în funcţie de gradul de umiditate al făinii şi al conţinutului în gluten.

Citește mai departe>>

Vezi și: Papanași delicioși cu smântână și dulceață. Rețeta este foarte simplă!

Jarcovia, rețeta lipovenească senzațională. Cum se prepară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel