Pui de urs, scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă. Marius Marinescu lansează ipoteza MAFIEI: Știm că se trafichează și blana, și carnea de urs
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Marius Marinescu, apel pentru identificarea vinovaţilor. Sursa: Pixabay
Marius Marinescu, apel pentru identificarea vinovaţilor. Sursa: Pixabay
Senatorul Marius Marinescu a reacţionat pentru DC NEWS după ce mai mulţi pui de urs au fost scoşi din bârlog şi aruncaţi în zăpadă.

”REVOLTĂTOR. Patru pui de urs scoși brutal din bârlog și aruncați prin zăpadă! Patru indivizi aflați pesemne într-o exploatare forestieră scot puii și-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul! În loc să sune la 112 sau să anunțe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacții de oameni normali - ei fac din asta o distracție pe măsura minților și sufletelor limitate pe care le au! Nu se știe ce s-a întâmplat cu puii de urs. Cel care a filmat lucrează pe taf undeva in județul Neamț și-i cunoaștem identitatea. Iar filmarea este făcută cu siguranță in Neamț. Bănuim că azi. Fiind vorba de date cu caracter personal, le vom pune la dispoziția autorităților (sursa filmării, numele individului). Aceștia sunt barbarii! Scursurile societății! Cei care distrug tot! Pădurile, viața din păduri - câtă a mai rămas, și ultima picătură de demnitate a acestei țări! Și care dorm pe grămezi de lemne tăiate ilegal, și pe trofee!” a scris ”Casa lui Patrocle” pe Facebook, acolo unde a publicat și filmarea. 

VEZI ŞI ”Aceștia sunt barbarii, cei care distrug tot”. Pui de URS, scoși din bârlog și aruncați în zăpadă pentru amuzament - VIDEO

Marius Marinescu cere închisoare pentru vinovaţi

"Bestiile cu chip de om care au torturat cei patru ursuleţi au acelaşi profil ca individul de zilele trecute care a trântit un copil la locul de joacă.

VEZI ŞI Copil trântit la pământ de un bărbat, într-un parc din Hunedoara. Agresorul, reţinut de poliție

Vorbim aici de mafia cărnii de urs. Din păcate, cred că ursoaica a fost omorâtă. Ştim că se trafichează şi blana de urs, şi carnea de urs. 

Am vorbit cu domnul comisar şef Daniel Radu, şeful Poliţiei Animalelor, a început ancheta, au fost depistaţi cei vinovaţi. Sunt din Harghita, nu din Neamţ, aşa cum se spunea la început. Continuă ancheta penală pentru a vedea unde au ajuns puii de urs şi pentru a fi recuperaţi. 

Vorbim de braconaj, ucidere cu intenţie, cruzime asupra animalelor, infracţiuni care se pedepsesc cu până la 7 ani de închisoare. 

Am vorbit şi la Adăpostul de Urşi de la Zărneşti, îi aşteaptă pe acei ursuleţi. Ei nu mai pot trăi în libertate, trebuie asistaţi şi îngrijiţi", a declarat Marius Marinescu pentru DC NEWS. 

Apel la cei care îi cunosc pe vinovaţi

"Fac un apel către cel care au date despre puii de urs să ia legătura cu Poliţia Animalelor, să sune imediat la 112. Toţi cei care au ştiinţă de cruzimi asupra animalelor să sune la 112 pentru ca animalele să fie salvate şi vinovaţii să fie pedepsiţi. Poliţia Animalelor răspunde la 112 în toată ţara", a mai spus Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel