Pui de urs polar, născut la grădina zoologică Tierpark - VIDEO
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Grădina zoologică Tierpark a anunțat venirea pe lume a unui ursuleț polar.

Tonja, femela de urs polar găzduită de grădina zoologică Tierpark din estul Berlinului, a dat naştere celui de-al treilea pui, după ce primii doi pui au murit la nici un an de la naştere, informează DPA, citând responsabili ai grădinii zoologice. Puiul, al cărui sex nu a fost încă determinat, s-a născut în primele ore ale zilei sâmbătă, iar îngrijitorul Tonjei, Florian Sicks, a putut asista la eveniment prin intermediul unei camere montate în cuşcă.

'Intenţionăm să îi lăsăm în pace moment', a declarat Sicks, adăugând că probabil primul contact cu puiul va avea loc peste opt săptămâni, atunci când îi vor determina sexul şi îi voi stabili numele. Potrivit acestuia, rata de mortalitate este ridicată în primele 10 zile de la naştere.

VIDEO

După împerecherea din primăvară cu Volodya, Tonya a luat în greutate în timpul sarcinii peste 100 de kilograme, ajungând la greutatea de 390 de kilograme. Până în prezent, grădina zoologică nu a avut prea mare noroc cu puii Tonyei. Primul săi pui, Fritz, a murit de o infecţie hepatică în 2017, la vârsta de patru luni, în timp ce cel al doilea, o femelă, a decedat la începutul acestui an în urma unei infecţii pulmonare, la mai puţin de o lună de la naştere.

Responsabilii grădinii zoologice nu doresc să intervină deloc în primele săptămâni de viaţă ale puiului. Prin urmare, acesta nu va fi hrănit cu biberonul, aşa cum s-a întâmplat cu Knut, la Grădina Zoologică din Berlin, cu un deceniu în urmă - chiar şi în cazul unei situaţii de urgenţă. Knut a murit la vârsta de patru ani în 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel