Piept de pui cu sos de ciocolată: o rețetă originală pentru masa de Revelion
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Piept de pui cu sos de ciocolată, o rețetă originală pentru masa de Revelion. Sursa foto: freepik.com
Piept de pui cu sos de ciocolată, o rețetă originală pentru masa de Revelion. Sursa foto: freepik.com
Dacă vreți să-ți cucerești membrii familiei și oaspeții, prepară, pentru masa de Revelion, file de pui, în sos neobișnuit de ciocolată cu usturoi, coajă de portocală și scorțișoară.

Preparatul poate fi servit cu bulgur sau orez. Un sos neobișnuit de ciocolată cu usturoi, coajă de portocală și scorțișoară va completa foarte bine gustul pieptului prăjit de pui.

Ingrediente:

file de pui - 500 grame,
portocală - 1 bucată,
usturoi - 1 căpățână, 
ciocolata neagră de 70% - 100 grame,
unt - 10 grame,
sare după la gust,
piper negru măcinat - după gust,
arahide tocate - după gust,
scorțișoară măcinată - 1- grame.

 

Prepararea pas cu pas

Răzuiește coaja de portocală prin răzătoarea fină. Zdrobește usturoiul cu o presă. Ciocolata se rupe bucăți și se topește, împreună cu cele 10 grame de unt. 

Adaugă în cratița cu ciocolată coaja rasă de portocală, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, alunele tocate și scorțișoara. Dacă vei folosi arahide sărate, atunci nu trebuie să mai adaugi separat sare. Amestecă bine.

Ambasada Danemarcei  sfătuiește românii să prepare, de Crăciun, cartofi danezi caramelizați. Iată rețeta
 

Unge fileul de pui cu sare și piper și prăjește-l într-o tigaie. Crestează carnea pentru ca să se prăjească mai bine. La servirea pe masă, toarnă peste carnea de pui sosul de ciocolată. Poftă bună!

Fileul de pui, cu un sos neobișnuit de ciocolată cu usturoi, coajă de portocală și scorțișoară, va deveni mâncarea preferată pe care o vei face la fiecare sărbătoare.

Tiramisu original, perfect pentru Crăciun: rețeta cu care îi vei lăsa pe toți cu gura căscată

Carnea de pui are multe proteine și este considerată una dintre cele mai dietetice. Această carne este mai sănătoasă dacă se fierbe, coace sau gătește la abur. Dacă uneori pieptul de pui copt nu este suficient de suculent, țineți cont de sfaturile bucătarilor cu experiență, care au dezvăluit care sunt cele două ingrediente care vor rezolva această problemă.

Pieptul de pui la cuptor va deveni foarte fraged și suculent, dacă îl vei marina în ketchup și smântână. Ketchup-ul poate fi înlocuit cu bulion de roșii, iar smântână cu iaurt natural. 

Chifteluțe de pui cu dovlecei și ghimbir. Au un gust uimitor și se fac ușor

Înainte de a fi pregătit, pieptul de pui trebuie marinat în cantități egale de smântână și ketchup, pentru 15 minute. Această marinadă va păstra pieptul de pui suculent.

Unii bucătari înlocuiesc smântâna cu maioneza, dar nu uita că maioneza este un produs  cancerigen, care conține o mulțime de aditivi nocivi. În plus, maioneza are o cantitate mare de zahăr și sare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel