Preparatul poate fi servit cu bulgur sau orez. Un sos neobișnuit de ciocolată cu usturoi, coajă de portocală și scorțișoară va completa foarte bine gustul pieptului prăjit de pui.
Ingrediente:
file de pui - 500 grame,
portocală - 1 bucată,
usturoi - 1 căpățână,
ciocolata neagră de 70% - 100 grame,
unt - 10 grame,
sare după la gust,
piper negru măcinat - după gust,
arahide tocate - după gust,
scorțișoară măcinată - 1- grame.
Prepararea pas cu pas
Răzuiește coaja de portocală prin răzătoarea fină. Zdrobește usturoiul cu o presă. Ciocolata se rupe bucăți și se topește, împreună cu cele 10 grame de unt.
Adaugă în cratița cu ciocolată coaja rasă de portocală, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, alunele tocate și scorțișoara. Dacă vei folosi arahide sărate, atunci nu trebuie să mai adaugi separat sare. Amestecă bine.
Unge fileul de pui cu sare și piper și prăjește-l într-o tigaie. Crestează carnea pentru ca să se prăjească mai bine. La servirea pe masă, toarnă peste carnea de pui sosul de ciocolată. Poftă bună!
Fileul de pui, cu un sos neobișnuit de ciocolată cu usturoi, coajă de portocală și scorțișoară, va deveni mâncarea preferată pe care o vei face la fiecare sărbătoare.
Tiramisu original, perfect pentru Crăciun: rețeta cu care îi vei lăsa pe toți cu gura căscată
Carnea de pui are multe proteine și este considerată una dintre cele mai dietetice. Această carne este mai sănătoasă dacă se fierbe, coace sau gătește la abur. Dacă uneori pieptul de pui copt nu este suficient de suculent, țineți cont de sfaturile bucătarilor cu experiență, care au dezvăluit care sunt cele două ingrediente care vor rezolva această problemă.
Pieptul de pui la cuptor va deveni foarte fraged și suculent, dacă îl vei marina în ketchup și smântână. Ketchup-ul poate fi înlocuit cu bulion de roșii, iar smântână cu iaurt natural.
Chifteluțe de pui cu dovlecei și ghimbir. Au un gust uimitor și se fac ușor
Înainte de a fi pregătit, pieptul de pui trebuie marinat în cantități egale de smântână și ketchup, pentru 15 minute. Această marinadă va păstra pieptul de pui suculent.
Unii bucătari înlocuiesc smântâna cu maioneza, dar nu uita că maioneza este un produs cancerigen, care conține o mulțime de aditivi nocivi. În plus, maioneza are o cantitate mare de zahăr și sare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Nod în papură cu Vâlcu și Bulai: Campania electorală, analiza momentului
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică