Data publicării:

Pui carbonara cu smântână și bacon. Rețeta perfectă pentru weekend

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Puiul carbonara cu smântână și bacon poate reprezenta o idee perfectă pentru o masă în familie, în weekend. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 100 g bacon
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri unt
- 400 buc piept pui
- 4 ouă
- 150 g parmezan
- 300 ml smântână pentru gătit
- 1/2 legătura pătrunjel
- sare
- piper

Cum se prepară

Frige pieptul de pui tăiat felii şi presărat cu sare, într-o tigaie, în 2 linguri de unt, până când se rumeneşte uniform. Odată rumenit, scoate puiul şi toacă-l cuburi mari, iar în tigaia folosită frige baconul pentru 2-3 minute. Adaugă usturoiul mărunţit, lasă-l un minut, apoi adaugă ouăle bătute amestecate cu smântână pentru gratit şi 100 g parmezan, potrivit retetepractice.ro.

Omogenizează sosul obţinut şi lasă-l să scadă un minut, apoi adu puiul înapoi peste sos. Potriveşte de sare şi piper, ţinând cont că parmezanul este deja sărat şi serveşte puiul carbonara pe un pat de paste fierte conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Citește și:

Tortilla spaniolă cu pește. Rețeta fabuloasă de mic dejun

Ingrediente

1 păstrăv (file întreg; cca 165 gr; puteţi folosi şi fileuri de biban, dorada)
1 ceapă mai mică
2 ardei bulgăreşti (sau alt tip de ardei verde-deschis)
2 cartofi făinoşi
6 ouă
sare, piper negru
ulei de măsline

Cum se prepară

Fileul se presară cu sare şi piper negru pe partea cu carnea. Se unge cu ulei o bucată mare de folie de aluminiu, se rulează fileul în folie şi se răsucesc capetele. Se aduce la fierbere o oală cu apă şi se aşază fileul în apă. Se pune o farfurie deasupra să ţină fileul complet sub apă. Se pune capacul pe oală. Se stinge focul şi se lasă peştele să se poșeze 10 minute. Se scoate pachetul din apă şi se ţine sub jet de apă rece până nu se mai simte cald. Se introduce la frigider în jur de 1-2 ore, dar poate sta şi mai mult dacă e nevoie.

Când îl veţi folosi, scoateţi peştele din pachet şi rupeţi carnea bucăţi mari. Pielea nu se foloseşte în această reţetă. Se curăţă cartofii şi se taie în două pe lungime, apoi se taie felii (semi-rondele) subţiri (astfel se vor găti mai repede). Se presară cu sare şi se masează un pic. Se pun cartofii într-o tigaie medie (cca 20 cm) şi se adaugă ulei până sunt perfecţi acoperiţi. Puteţi folosi un ulei de măsline folosit la gătit sau puneţi jumătate ulei de măsline şi jumătate alt ulei neutru (de floarea soarelui de exemplu), scrie e-retete.ro.

Aduceţi la fierbere, doar până ce uleiul bolboroseşte uşor, nu îl înfierbântaţi prea tare fiindcă nu vrem să prăjim cartofii ci să-i fierbem. Daţi focul la mic şi lăsaţi să se facă 10 minute. Amestecaţi rar doar cât să-i redistribuiţi în tigaie. Cartofii nu au voie să se rumenească deloc în acest timp, deci ţineţi focul mic.

Adăugaţi ceapa tăiată peştişori subţiri şi ardeiul (curăţat de seminţe) şi tăiat bucăţi. Mai lăsaţi să fiarbă totul încă 5-10 minute, până cartofii sunt moi, complet făcuţi. Adăugaţi peştele rupt bucăţi (cel de la pasul 3) şi mai lăsaţi 2-3 minute. Folosind o strecurătoare, scurgeţi uleiul de pe amestecul de cartofi și pește. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel