Pudra de cacao: o cană de sănătate și frumusețe în fiecare zi
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Băutura de cacao este cunoscută şi drept "elixirul zeilor" / Pxhere
Băutura de cacao este cunoscută şi drept "elixirul zeilor" / Pxhere
Cacao sau "hrana zeilor" este un aliat de nădejde atât în sănătate cât şi în frumuseţe.

Cacao este un aliment puternic cu proprietăți și beneficii uimitoare atât pentru sănătatea noastră fizică cât și pentru emoțiile noastre și propria noastră sănătate mintală. De ce? Nu i se spune degeaba "hrana zeilor'".

Pudra de cacao, în primul rând ca aliment, exercită un număr remarcabil de proprietăți de stimulare cum ar fi confortul și revigorarea corpul nostru. Este unul dintre cele mai cunoscute alimente care există, mai ales pentru că este un produs din care se obține cel mai consumat desert: ciocolata. Așadar, cacao e un produs natural, care oferă de fapt o varietate interesantă de beneficii și proprietăți. De asemenea, cel mai comun mod de a consuma pudra de cacao în starea ei naturală este prin cunoscuta băutură cacao cu lapte.

Așadar, iată câteva beneficii și proprietăți ale acestui aliment:

Bun stimulent al sistemului nervos: în cazul în care există un aliment care ne binedispune, fără nicio îndoială, este cacao. Acest aliment conține o serie de cantități ideale de săruri minerale, cum ar fi: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, fier, alături de vitaminele din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9). Această calitate de "bunăstare" se traduce foarte simplu: de fiecare dată când consumăm o porție de cacao pur sau ciocolată, avem acea stare de bine datorită prezenței de feniletilamină, care acționează în creier declanșând bunăstare.

Reglează nivelul tensiunii arteriale: consumul zilnic de cacao reglează nivelul tensiunii arteriale, dar și îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge. Este recomandat consumul de cacao cu lapte. De preferat este o linguriță de pudră de cacao și lapte degresat neîndulcit.

Tratează afecțiuni ale pielii: indiferent că este arsură, rană sau erupții, uleiul de cacao este aliatul potrivit în frumusețe. De asemenea, are puterea de a face pielea fină, redând elasticitate și finețe.

Menține sănătatea cardiovasculară: datorită "comorii" de antioxidanți, consumul de cacao este ideal pentru sistemul nostru cardiovascular, prevenind apariția bolilor de inimă. De asemenea, ajută la reducerea colesterolului și a trigliceridelor.

Dă jos kilogramele nedorite și ne scapă de celulită: "miracolul" se produce prin intermediul masajului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel