Puciul procurorilor lui Băsescu se termină pe 23 august
După dicționar, un puci este o lovitură de stat violentă, provocată de un grup de complotiști nesusținuți de mase. Termenul a fost introdus în limbajul politic contemporan de șeful SIE, în momentul când a fost dat jos din funcția de premier al lui Traian Băsescu. Evident, pe dos, ca toate mesajele propagandei, din toate timpurile. Adică, parlamentarii reprezentând majoritatea au fost catalogați drept puciști de un reprezentant al minorității, nesusținut de mase.
Deseori, puciul e asociat cu lovituri de forță date de grupări militare. Procurorii lui Traian Băsescu au fost avansați la gradul de colonel. Ei au intervenit în plin proces electoral, iar acum încearcă să intimideze reprezentanții guvernului legitim. Atacul nu doar că este lipsit de sprijinul popular, dar poate provoca revolta a milioane de oameni care au votat la referendum, împotriva boicotului, și care au dubii serioase privind cifrele de pe listele electorale permanente.
Pentru mulți, procurorii numiți politic de președintele jucător joacă la intimidare. Ce se va întâmpla dacă se va face un minirecensământ, în ciuda deciziei ”Curții” din strada Comăniță nr.9? Poate vor încerca să aresteze cei patru judecători ai Curții Constituționale pe care nu i-a numit Băsescu, poate vor ridica parlamentarii care au votat împotriva suspendatului sau liderfii de opinie care îl critică.
Războiul penal care se poartă în România face distrugeri cât un război civil. Din fericire, sunt șanse să se încheie pe 23 august. Din 12 august , ministrul Justiției poate face o nominalizare pentru funcția de procuror șef al DNA, care trebuie discutată în CSM. Membrii CSM revin din vacanță în 20 august. Ar fi frumos ca decizia să se ia în data de 23 a lunii, astfel încât să se marcheze un moment istoric: ziua în care întorc armele instituțiile de forță construite pentru a-l apăra pe Băsescu de popor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News