România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 10 iul, 13:00
Publicitatea la vaccin, INTERZISĂ pe Facebook. ”Toată campania antivaccin e în social media”
Oana Cociașu - Managing Partner Medic One  și Președinte al Consiliului Român de Publicitate (RAC) - a vorbit despre publicitatea la vaccinuri pe rețelele de socializare, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”.

Medicul Gindrovel Dumitra a spus că 21% din populație se informează din online cu privire la vaccinare. Astfel, în condițiile în care campaniile online nu sunt permise de actualele reglementări, Oana Cociașu, președinte al Consiliului Român de Publicitate (RAC), a spus că:

"Toate campaniile trebuie să aibă viza ANM (n.r. Agenția Natională a Medicamentului). Campaniile de vaccinare inițiate de niște companii farmaceutice trebuie să aibă viză de publicitate de la ANM. În online este punctul vulnerabil pentru generația mai tânără, care caută pe internet și de acolo și din Social Media își iau informația. Având în vedere că prin ghidul de publicitate emis de ANM, publicitatea la medicamente nu are voie să fie făcută în social media (vaccinul fiind considerat medicament), aici este un minus care poate ar trebui revenit asupra lui, pentru că deja ghidul respectiv are niște ani de zile, suntem ușor depășiți de această interdicție. Totul se întâmplă în Social Media, toată campania anti-vaccin este în primul rând pe Internet și pe Social Media. Nu avem posibilitatea și capacitatea să contracarăm aceste campanii din cauza acestui gen de interdicție. Aici avem într-adevăr o problemă", a declarat Oana Cociașu, în cadrul evenimentului ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!” organizat de DC NEWS.

Vezi aici mai multe:

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro