Psihologia pijamalei: Spune-mi în ce dormi ca să-ţi spun ce caracter ai
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Vecteezy
Foto: Vecteezy
Există o celebră frază "Spune-mi ce prieteni ai și îți voi spune cine ești". Psihologii americani au încercat să determine caracterul unei persoane fără să-i cunoască mediul imediat. Ei "citesc" persoana după hainele în care bărbații și femeile aleg să doarmă.

Ce spun pijamalele despre femei

Potrivit mattressonline.co.uk, dacă o doamnă preferă pijamalele moi, pufoase, confortabile, din flanelă, atunci se crede, potrivit studiului, că are un caracter "moale" şi este o nostalgică. Aceasta este o persoană amabilă și conformă. Va prefera compromisul în conflicte și comunicarea în locul singurătății. Are mulți prieteni pe care, întotdeauna, se oferă să-i ajute fără ezitare. Nu-i place să rămână acasă, îi place să meargă la petreceri și să călătorească. Un temperament similar se aplică şi celor care dorm într-o cămașă de noapte din bumbac sau tricou. Aceste femei sunt sociabile și prietenoase. Sunt respectate de prieteni și colegi. Au un caracter puternic, în timp ce astfel de oameni sunt foarte diplomaţi şi pot găsi un limbaj comun cu oricine. De multe ori, recunoaşterea meritelor la locul de muncă și în carieră sunt de o mare importanță pentru ele.

O altă categorie studiată sunt doamnele şi domnișoarele care preferă cămăși de noapte lungi până la podea. Astfel de "veşminte" sunt alese de cele care apreciază părerea altora, cărora le pasă foarte mult de frumusețea lor. Sunt adesea persoane sentimentale. Cămășile de noapte mai scurte, transparente, cu dantelă sunt create pentru doamnele feminine, senzuale, pentru care cel mai important lucru este dragostea partenerului, complimentele și admirația din partea soţului sau iubitului. Cât priveşte acea categorie mai... specială din care fac parte femeile care dorm dezbrăcate, indiferent de anotimp, acestea sunt renumite pentru imprevizibilitatea lor. Asta spune despre ele că au încredere mare în oameni. Știu să păstreze secrete, nu le plac bârfele și intrigile. Nu iartă trădarea. Cel puțin așa cred psihologii americani.

Bărbaţii creativi dorm dezveliţi sau fără pijamale

Potrivit aceluiaşi studiu, bărbații care dorm în haine mulate sunt foarte atenți la detalii, spun psihologii. Nu vor uita să te felicite de ziua ta, te vor conduce acasă și vor fi fericiţi să-ți cunoască prietenii. Iubesc ordinea și curățenia. Dacă sexul puternic alege pijamalele clasice, acest lucru vorbește despre muncă și dăruire. Cel mai probabil, bărbatul practică sport. Dacă partenerul tău împarte setul de pijamale pe piese și doarme doar în pantaloni de pijama, atunci el este un conservator, o persoană care își cunoaște propria valoare. Dacă se folosește doar de bluza de pijama, înseamnă că părerea celorlalți nu contează pentru el, este o persoană amabilă, poate un om de casă. Bărbații creativi, cu o lume interioară bogată, se odihnesc fără haine. Sunt încrezători în ei înșiși, obișnuiți să obțină ceea ce vor şi iau decizii rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel