PSD Vrancea: Recalcularea pensiilor anunțată de guvernul Cîțu, o farsă sinistră
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
PSD Vrancea este de părere că acțiunea Guvernului de recalculare a pensiilor este una post-mortem.

"Până face acest Guvern recalcularea – au amânat-o iar, pentru 2024-2025 – zeci de mii de pensionari nu vor mai apuca să beneficieze! Altfel spus, Guvernul Cîțu face cinic și sinistru recalculare post-mortem. Șeful Casei Naționale de Pensii, subalternul ministrului Turcan, anunță că din motive de PNRR, recalcularea pensiilor s-ar putea termina prin 2024-2025.

PNRR-ul e de vină sau dorința cinică a acestor guvernanți de a reduce sumele plătite de Ministerul Muncii către această clasă a populației? Reducerea numărului pensionarilor este o metodă de abordare a situației. Sumbră perspectivă dar dacă ies bine cifrele, este bine pentru guvern", precizează PSD Vrancea într-un comunicat.

 

Vezi și: PNRR-ul aprobat în 16 state din UE. România stă pe loc. Grecia, dată exemplu

"PSD a încercat permanent să susțină interesele acestei pături sociale care, poate a fost mai puțin reprezentată la nivelul politicului. Am încercat să creștem pensiile TUTUROR românilor. Retorica legată de pensiile speciale nu are legătură cu cea mai mare parte a pensionarilor români. Corectarea acestor discrepanțe se poate face doar prin asumarea deciziei politice.

Dacă discutăm însă de marea masă a pensionarilor, decizia nu mai este doar politică. Aici, în primul rând, guvernul Cîțu ar trebui să respecte legea. Da, legea dată de PSD privind creșterea pensiilor și, mai ales, calendarul de majorări. Fără amânări, fără justificări absurde.

Pensionarii sunt și bunicii voștri. Ajutații să își trăiască bătrânețea cu demnitate așa cum v-au crescut și ei pe voi", mai precizează PSD Vrancea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel