PSD - UDMR soluție extremă la criza medicamentelor. Exemplul Euthyrox
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
PSD şi UDMR oferă o soluţie extremă la criza medicamentelor, oferind ca exemplu Euthyroxul, în cadrul dezbaterii "Reformă în sănătate, ce s-a schimbat în pandemie", organizată de DC MEDIA GROUP. 

"Avem 500.000 de bolnavi care nu au Euthyrox şi care se chinuie de 3 luni pentru că nu găsesc acest medicament. Măsura luată de Parlament cu modificarea taxei clawback cu 15 la sută pentru orice medicament produs pe o linie de fabricaţie în România poate determina un producător să facem Euthyrox-ul în România. Pentru că am putea asigura pe o linie de fabricaţie, şi asta este o invitaţie pentru un producător. Diferenţele de clawback între cele produse în România şi alte produse încurajează practic producţie de medicamente autohtone", a declarat Florin Buicu, preşedintele Comisiei De Sănătate din Camera Deputaţilor. 

"Pe o piaţă reglementată ştii bine care sunt stocurile. Să nu ajungă la pacienţi pentru că aştepţi o relaxare pentru exportul paralel mi se pare foarte grav. Discuţiile politice trebuie continuate, dar nu ascundem faptul că anumite etape au fost depăşite", a declarat dr. Attila Lazslo, preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senat. 

Mai multe în VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel