PSD Timiş a făcut plângeri penale pe numele unor lideri PNL Timiș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
PSD Timiş a anunţat, luni, că a decis depunerea de plângeri penale pe numele preşedintelui filialei PNL Timiş, Alin Nica, preşedintelui PNL Lugoj, Ionuţ Sârbu, şi a lui Adrian Lulciuc, directorul Regionalei Timişoara a Poştei Române, susţinut de PNL, pentru abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu. 

Social-democraţii timişeni îi acuză pe cei trei liberali că sunt implicaţi în 'scandalul pliantelor PNL' distribuite împreună cu taloanele de pensii în municipiul Lugoj.

'Scandalul pliantelor Partidului Naţional Liberal împărţite împreună cu pensiile, lucru care s-a petrecut la Lugoj în urmă cu câteva zile, ia o amploare tot mai mare, iar noile informaţii care apar arată ilegalităţile comise de Alin Nica şi oamenii din jurul său. Materialele electorale distribuite seniorilor lugojeni erau inscripţionate cu chipurile a doi liberali: preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, şi cel al PNL Lugoj, Ionuţ Sârbu, iar de aici lucrurile devin foarte interesante pentru că cel din urmă este unul dintre directorii Poştei din Timiş, dar s-a suspendat din funcţie pentru a fi numit consilier personal al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alexandru Proteasa', arată un comunicat al PSD Timiş, remis, luni.

'Am luat decizia de a depune plângeri penale pe numele lui...'

De asemenea, PSD Timiş afirmă că 'pliantele electorale au fost distribuite fără a exista vreun contract între PNL Timiş şi Poşta Română, cu presiuni pe poştaşi pentru a comite această ilegalitate'. 'Din toate aceste motive, am luat decizia de a depune plângeri penale pe numele lui Alin Nica, Ionuţ Sârbu şi Adrian Lulciuc, directorul Poştei, care formează o adevărată clică penală liberală, considerând că există indicii pentru comiterea unor infracţiuni, cum ar fi abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu', se mai afirmă în comunicatul PSD Timiş transmis luni.

PSD anunţa, săptămâna trecută, că a transmis o solicitare reprezentanţilor Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii, cu privire la 'serviciul special de capsare' a materialelor de propagandă politică de taloanele distribuite pensionarilor. Potrivit unui comunicat de presă al PSD transmis vineri, celor două entităţi publice li s-a cerut să precizeze dacă un astfel de serviciu este legal, având în vedere că este vorba de documente emise de autorităţile statului român, asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic.

Solicitare către Poșta Română

De asemenea, s-a solicitat conducerii Poştei Române să precizeze care este tariful perceput pentru acest 'serviciu suplimentar de capsare' prestat de angajaţii companiei, pe lângă serviciul de distribuire, şi dacă partidul beneficiar a achitat distinct suma corespunzătoare.

'PSD solicită şefilor Poştei Române şi Casei Naţionale de Pensii Publice să se abţină să-şi depăşească atribuţiile legale pe care le au în exercitarea funcţiei. Acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancţionată de lege. În plus, astfel de decizii aflate la limita legii sau dincolo de ea nu se justifică nici măcar din punct de vedere electoral, pentru că pensionarii nu au uitat că partidul ale cărui pliante au fost capsate de talonul de pensii a îngheţat punctul de pensie în 2021, s-a opus cu insistenţă aplicării calendarului de creştere a pensiilor din Legea 127/2019, iar mai recent a contestat propunerea PSD de majorare şi de recalculare a pensiilor, susţinând că nu ar fi bani pentru astfel de măsuri necesare pentru creşterea nivelului de trai al pensionarilor', a mai transmis PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel