Data publicării:

PSD-PNL, negocieri eșuate privind comasarea alegerilor. Chirieac vine cu mai multe informații

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Coaliția de guvernare ar fi trebuit să ajungă luni seară la un consens cu privire la calendarul electoral al acestui an, însă acest lucru nu s-a întâmplat.  

PNL și PSD nu s-au înțeles asupra unei decizii. Vezi detalii aici!

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre blocajul din Coaliția de guvernare pe tema comasării alegerilor.

'Este evident că nu s-au înțeles, dar nu cred că s-au certat. Cearta înseamnă să se rupă Coaliția, dar nu este cazul. Nu am nicio îndoială cu privire la acest fapt, însă este un blocaj la negocieri. Ele vor continua. Și am mai multe informații. Înțeleg că, cel puțin organizațiile PNL din Ardeal nu doresc să se stabilească în acest moment o candidatură unică la alegerile prezidențiale 2024, spunând că s-ar demobiliza partidul, dacă vor face lucrul acesta acum, în februarie.', a spus Bogdan Chirieac.

'În acest moment, pur și simplu, nu se poate trece peste aceste organizații PNL, care reprezintă, până la urmă, motorul Partidului Național Liberal. PNL nu face rating în Moldova, cu mici excepții, dar nici în sudul României. În Ardeal PNL face scor. Prin urmare, nu pot fi date de o parte aceste organizații.', a zis Chirieac.

'De partea cealaltă, Marcel Ciolacu spune că, în acest caz, nu facem nici comasare, fiindcă nu este în favoarea PSD-ului. Este mai degrabă în favoarea PNL-ului. Mai mult, țara ar intra într-un haos administrativ. Dacă mâine se stabilesc ca să fie desfășurate alegeri locale în iunie, practic, până la sfârșitul anului autoritățile locale nu mai lucrează', a zis Chirieac.

'Care este cea mai importantă acuzație adusă PNL-ului, în acest moment?! Că este la remorca PSD-ului! Dacă PNL ar accepta un candidat comun din partea PSD, respectiv pe Marcel Ciolacu, într-adevăr că organizațiile PNL ar putea să se demobilizeze. Negocierile continuă. Comasarea este necesară, în primul rând, pentru PNL. Eu cred că nu este bine să facem comasare de alegeri pentru România!', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea moderată de Niels Schnecker, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel