PSD, moţiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui. Ministrul Economiei se apără
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 18 feb, 11:28
Claudiu Năsui se apără, după ce PSD a anunţat moţiune simplă
Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a reacţionat după ce Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că ar putea fi depusă o moţiune simplă împotriva sa. 

"Am luat act de anunțul președintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu, privind intenția de a depune o moțiune împotriva mea în Parlament. Am văzut și motivul.

Nu este nicio problemă că am avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor (Măsura 3). Zilele în care am accesat-o au fost 29 de decembrie si 31 decembrie, înainte să fi fost vreo informație relevantă pe ea. Asadar, nici vorba de intervenit într-o procedură de selecţie. Pentru că vreau să fiu 100% transparent și pentru că asta vreau să se întâmple și cu administrația din România, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferent contului meu. În cazul in care PSD depune moțiunea, voi prezenta în Parlament log-urile puse la dispoziție de STS.

Am vrut să vad fiecare pas din procedura de înscriere a IMM-urilor și să o optimizez, motiv pentru care am folosit platforma de câteva ori în două zile. Am urmărit să măresc ritmul de evaluare. Ca dovadă, ritmul de procesare a crescut ulterior eficientizării platformei de la 90 de dosare pe zi la peste 800 pe zi", a transmis Claudiu Năsui printr-un comunicat de presă.

Plângere penală la DNA

 

"În altă ordine de idei, în momentul în care am aflat că există suspiciuni legate de unele înscrieri în platformă, am anunțat imediat. Când vezi că există o problemă, trebuie s-o anunți. Am cerut oprirea accesului la platformă și am emis un comunicat legat de această acțiune în aceeași zi. Lucrurile acestea sunt verificabile în presă și în arhiva de comunicate a Ministerului.

Am arătat foarte transparent toate problemele și am depus inclusiv o plângere penală in rem la DNA legata de suspiciuni de coruptie in acest caz, de comun acord cu domnul premier, Florin Cîțu", a mai spus ministrul economiei.

VEZI ŞI Claudiu Năsui, plângere la DNA. Suspiciuni de fraudă la granturile pentru firme

PSD, moţiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui 

 

„Domnul Năsui... Au depus 27.000 de companii românești. A venit un ministru - care e un om de bun simț, dar funcția l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviți ultimii, după ce domnul Năsui a avut cont de administrator și a putut să intervină într-o procedură de selecție pe bani europeni.

Eu o să depun moțiune și vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție. Presupun că DNA deja s-a autosesizat și OLAF. Eu mă mir că nu a descins DNA”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro