Data actualizării:
Data publicării:

PSD: Iohannis nu se poate dezice de ce a susținut! Să ceară urgent demisia lui Cîțu

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook - Marcel Ciolacu
Facebook - Marcel Ciolacu
Social-democrații i-au transmis președintelui Klaus Iohannis că trebuie să îi ceară urgent demisia lui Florin Cîțu.

Social-democrații i-au transmis președintelui Klaus Iohannis că trebuie să îi ceară urgent demisia lui Florin Cîțu, pentru că nu se poate dezice de ceea ce a susținut public, în nenumărate ocazii, că este un criteriu eliminatoriu pentru funcția de membru al Guvernului condamnarea penală.

„Președintele Klaus Iohannis trebuie să ceară urgent demisia lui Cîțu! Iohannis nu se poate dezice de ceea ce tot el a susținut public, în nenumărate ocazii: condamnarea penală este un criteriu eliminatoriu pentru funcția de membru al Guvernului. Dublul standard nu are ce căuta la înălțimea funcției de Președinte al țării! #FărăStandardeDuble #DemisiaCîțu”, au transmis social-democrații.

De asemenea, au postat și un clip video în care președintele afirmă că nu va desemna în funcții publice persoane cu probleme penale.

Zegrean, despre cazul Cîţu, arestat în SUA. Opoziția are o „armă”

Augustin Zegrean, cel care a fost preşedinte al Curţii Constituţionale a României, a vorbit, pentru DC News, despe controversa legată de arestarea în Statele Unite a lui Florin Cîţu în anul 2000.

Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă fapta s-ar fi petrecut în România şi dacă, în acest caz, Florin Cîţu ar mai fi putut face parte din Guvern, Augustin Zegrean a explicat: „Totul depinde de cât de mare a fost alcoolemia. Dacă alcoolemia a fost peste 0,8 g/l ar fi avut dosar penal şi primea o condamnare. Legislaţia actuală, noul Cod Administrativ votat în urmă cu un an, doi, în Parlament, pune, printre alte condiţii ca să fii prim-ministru sau membru al Guvernului şi pe aceea să nu fi condamnat penal. Subliniez: el nu este recidivist, cum am văzut pe unii că spun la televizor. Dacă se întâmpla în România, avea antecedente penale.”

Augustin Zegrean a mai declarat, pentru DCNews, că singura armă a opoziţiei în acest caz este o moţiune de cenzură, nicidecum sesizarea Curţii Constituţionale. „Nu are nicio legătură cu CCR. Opoziţia ce poate să facă este să depună o moţiune de cenzură pe acest motiv şi să-l dea jos”. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel