PSD, candidați prezidențiale. Chirieac: Întruneşte multe caracteristici. E o schimbare fundamentală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
PSD
PSD
Analistul politic Bogdan Chirieac nu exclude o candidatură  a Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.

În interiorul PSD ar avea loc discuţii cu privire la alegerile prezidenţiale. Pe lista scurtă a partidului s-ar număra Titus Corlățean, potrivit surselor România TV. Mai mulţi social-democrați spun că acesta ar fi potrivit să candideze la scrutinul prezidenţial pentru că are capacitatea de a transmite mesaje care să ajungă la oameni şi are experienţă în ceea ce priveşte politica externă. A doua variantă a PSD ar fi Mihai Fifor, potrivit sursei citate.

Sunt suficient de puternice aceste două nume pentru a trage partidul în turul 2 şi pe primul loc pentru Cotroceni, a fost întrebat Bogdan Chirieac la România TV.

"Candidaţii la prezidenţiale, cel puţin după ştiinţa mea, erau doamna Gabriela Firea, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor şi Şerban Nicolae. A crede că Titus Corlățean - care are structura unui diplomat, a unui ministru de externe - ar putea fi candidat la prezidenţiale este un pic ridicol. Dar atenţie! Până la urmă, nu aduce anul, ce aduce ceasul. Eu nu exclud o candidatură a doamnei Viorica Dăncilă. Partidul nu îşi revine în acest moment. Este departe! În primul rând, nu este în stare să îşi analizeze cauzele eşecului major de pe 26 mai", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

PSD, candidat la prezidenţiale pentru a ridica partidul?

"Partidul trebuie să aibă grijă să se bazeze pe candidat - şi aici Eugen Teodorovici întruneşte multe caracteristici - şi pe new media. Iată, USR a câştigat în zone unde nu avea nicio structură. Ceea ce înseamnă că new media, social media, internetul, televiziunea online au tranşat alegerile din 26 mai. Este o schimbare fundamentală, este trecerea la era digitală, în media, pentru PSD. Încă nu îşi dau seama. Baronii încă împart putere, împart ce a rămas în urma lui Liviu Dragnea", a mai spus analistul politic.

Dragnea și Tăriceanu, scoși din joc, înainte de prezidențiale

"Liviu Dragnea nu a fost scos politic din joc, ci prin intermediul unui pseudo-dosar penal. Să fie foarte clar! Călin Popescu Tăriceanu a fost scos din joc pentru că nu a evaluat corect cum îi stă partidul în opţiunea electoratului. Este altceva! Să fii scos din joc în mod politc este conform regulilor democratice. Să fii scos din joc prin intervenţia justiţiei, nu are legătură cu democraţia", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel