PSD a încheiat acordul cu PP-DD. Nu intră la GUVERNARE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
PSD a semnat protocolul cu PP-DD. Cele două partide vor colabora la nivel local și parlamentar. 

Președintele PSD, Victor Ponta, a precizat că nu este vorba despre intrarea PP-DD la guvernare şi că acest protocol va fi până la alegerile parlamentare din 2016.

Calcule parlamentare. PP-DD la guvernare, devastator pentru Victor Ponta

Acordul politic prevede că PSD va susţine şi promova în cadrul coaliţiei de guvernare unele politici publice şi proiecte guvernamentale cuprinse "în proiectul celor 100 de puncte ale PP-DD", în ordinea priorităţii acestora stabilită de comun acord de către preşedinţii PSD şi PP-DD. 

Reprezentarea PP-DD în funcţiile politice din cadrul administraţiei publice centrale şi locale se va realiza în funcţie de ponderea PP-DD în Parlament şi respectiv la nivel teritorial, consilieri judeţeni şi locali.

Începând cu data semnării acestui acord, se va demara acţiunea de constituire de majorităţi în cadrul consiliilor judeţene şi locale. Majoritățile se referă la susţinerea reciprocă în consiliile judeţene şi locale a proiectelor legitime ale reprezentanţilor PP-DD şi PSD.

Kelemen Hunor, tranșant cu PP-DD. "Ar fi fost un DEZASTRU pentru noi toți" 

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că pentru obţinerea unor posturi în guvern pentru PP-DD ar trebui să fie consultaţi şi ceilalţi parteneri guvernamentali. El a mai spus că acest acord nu se referă la sprijinirea candidatului la Preşedinţie, fiecare partid putând avea candidatul propriu, în schimb prevede susţinere în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel