PSD a depus plângere penală pe numele lui Cîțu, Cseke, Kelemen și Vîlceanu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook - Marcel Ciolacu
Facebook - Marcel Ciolacu
Social-democrații au depus, luni, o plângere penală pe numele premierului interimar Florin Cîțu, a vicepremierului Kelemen Hunor și pe numele miniștrilor Cseke Attila și Dan Vîlceanu.

Florin Cîțu, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Dan Vîlceanu sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul uin folos necuvenit ce a produs consecințe deosebit de grave.

Potrivit plângerii depuse la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin decizia privind alocarea unor sume din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția Guvernului, pentru unele autorități locale, „făptuitorii au dispus alocarea pur arbitrară a peste 1.010.99 mii lei”.

PSD consideră că alocarea s-a realizat arbitrar și discreționar.

„Criteriul avut în vedere a fost unul licit, și anume apartenența la o anumită entitate politică, nicidecum interesul public sau necesitățile financiare reale determinate de factori obiectivi, ci doar interesul unui grup restrâns de persoane”, scriu social-democrații în plângerea penală depusă la Parchetul General.

Ciolacu, după consultări: Ori se creează o majoritate pentru guvern, ori pentru anticipate 

În altă ordine de idei, amintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că România nu va depăși criza fără o majoritate în Parlament.

„România se află într-o criză socială, într-o criză economică și într-o criză sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă, România nu va putea depăși această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul nostru de vedere, al PSD, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea crea în acest moment o majoritate”, a spus Marcel Ciolacu, după consultările de la palatul Cotroceni.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că i-a dat asigurări președintelui Klaus Iohannis că tot ce nu va putea face Guvernul interimar se va rezolva în Parlament.

„L-am asigurat și pe președinte că românii nu vor fi abandonați. Tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de către Parlament României, iar parlamentarii PSD, cle mai mare grup parlamentar din Parlamentul României, din acest moment vor lucra 24 de ore din 24. Deja am depus în Birourile Permanente, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, solicitările pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze”, a mai spus Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel