PSD a bătut palma cu Partida Romilor pentru alegerile parlamentare
Data publicării:
Autor: Constanda Alexandra
WhatsApp

Premierul Victor Ponta a anunțat, la finalul Biroului Permanent Național,  că Partidul Social Democrat va încheia un acord de colaborare cu Partida Romilor.

Prevederile documentului se referă atât la modul în care vor colabora cele două formațiuni pe toată perioada alegerilor parlamentare, cât și la perspectiva unei guvernări comune în urma alegerilor din 9 decembrie 2012.

"Am aprobat de principiu un acord de colaborare cu Partida Romilor si am stabilit modul în care vom colabora, atat în alegeri, cât și in actul de guvernare după 9 decembrie anul acesta. (...) Este un acord de sprijin reciproc și de promovare a politicilor de integrare pentru comunitatea romilor. Este un lucru asumat de guvern în programul de guvernare", a declarat premierul.

Ponta a ținut să reamintească și că la întâlnirea avută cu ministrul francez de Interne a semnat un acord de cooperare pentru integrarea romilor, iar  România face parte dintr-un program pilot al Comisiei Europene la nivel european, în acest domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel