Un judecător acuză doi miniștri de manipulare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a afirmat, că OUG 20/2016 cu privire la salarizarea bugetarilor nu se aplică și magistraților. Creșterea salariilor magistraților cu 18% nu este un obiectiv al Guvernului, potrivit acestuia. OUG respectivă se referă la medici și profesori. Ministrul Pîslaru este de părere că acesta nu ar trebui să fie un motiv de discută între Guvern și judecători. 

Magistrații vor eliminarea discrepanțelor salariale 

Asociațiile profesionale ale magistraților- AMR, UNJR, FJR, ARP-  îi cer premierului Dacian Cioloș să nu modifice OUG 20/2016. Magistrații susțin că ar trebui să li se aplice și lor această OUG, pentru a rezolva inechitățile din sistem. Magistrații sunt de părere că intenția de modificare a ministrului Justiției, Raluca Prună, va perpetua o situație de inechitate în rândul bugetarilor, ceea ce va conduce la încărcarea instanțelor cu alte mii de litigii. Guvernul este avertizat că dacă va adopta modificarea care va perpetua inechitatea din sistemul juridic, magistrații sunt pregătiți să apere principiul nediscriminării. UNJR arată că solicitarea vine după ce, în 29 august, în spatele ușilor închise a avut loc o întâlnire între ordonatorii de credite din justiție în cadrul căreia s-a decis asupra unui artificiu juridic pentru a nu elimia diferențele salariale dintre magistrați. 

Ministrul răspunde că nu le majorează salariile cu 18%, nefiind o prioritate ca medicii sau profesorii

Replica ministrului Muncii a fost: "Creşterea de 18% nu este un obiectiv al Guvernului în ceea ce priveşte politica salarială şi nu credem că acest lucru ar trebui să facă obiectul, cel puţin până la Legea salarizării unitare, unei dispute între puterea executivă şi cea judecătorească”. 

”Manipulează”

Judecătoarea Gabriela Baltag, președinta AMR, una dintre semnatarele scrisorii prin care se cere ca OUG 20/2016 să se aplice și magistraților, a afirmat, în emisiunea ”Subiectiv” de la Antena 3 că nu a solicitat niciodată creștere salarială cu 18%. ”Manipulează unii membri ai Cabinetului actual”, a afirmat ea, precizând că cer înlăturarea inechităților salariale. ”Nu m-am așteptat nicio secundă la o asemenea poziție din partea ministrului Muncii, un ministru tânăr” a mai precizat Baltag. Judecătoarea a adăugat că s-a temut din cauza furiei ministrului tehnocrat chiar și pentru jurnaliștii pe care-i avea în față. Gabriela Baltag a mai opinat că ministrul Pîslaru a folosit cuvintele ministrului Prună în poziția pe care a avut-o. 

”Scopul este de a crea zâzanie între categoriile profesionale” este de părere Gabriela Baltag. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel