Protocolul pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a a fost ”scurs” în presă de funcționarii galezi
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - The Royal Family
Facebook - The Royal Family
Un email care a fost făcut public de funcționari ai guvernului galez, descrie protocolul pentru eventualul deces al Reginei Elisabeta II. 

O investigație a fost lansată după ce e-mailurile oficiale despre protocoalele folosite la moartea Reginei Elisabeta a II-a au fost scurse accidental de guvernul galez, scrie Sky News. Conversația, care a fost marcată drept ”sensibilă și oficială”, a fost transmisă unui număr de persoane pe plan intern, dar și unui fost angajat.

În e-mail se afla o scrisoare de la un funcționar public, care detalia preocupările legate de o organizație de știri care deține informații confidențiale despre aceste planuri. În 2017, The Guardian a scris un articol despre planul secret pentru zilele ce vor urma morții Reginei, iar Politico a publicat anul trecut un articol despre detaliile Operațiunii London Bridge, numele de cod al procedurii.

În ciuda faptului că e-mailul a fost marcat ca oficial, guvernul galez a spus că „nu conține nicio informație operațională”.

Publicarea mailului ar fi o ”încălcare a securității”


Un purtător de cuvânt al secretarului permanent, Andrew Goodall, care este șeful Serviciului Civil al Guvernului Galilor, a declarat: „A fost marcat ca „sensibil oficial” și nu ar fi trebuit să fie distribuit. Luăm foarte în serios problema securității informațiilor și a datelor, iar acest lucru este acum investigat ca o potențială încălcare a securității”.

Anul acesta marchează Jubileul de platină al Reginei, iar aceasta a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare de la urcarea ei pe tron în februarie, făcând-o astfel primul monarh britanic care a atins această piatră de hotar. Pentru a sărbători această ocazie, pe tot parcursul anului au loc o varietate de evenimente și inițiative, inclusiv un weekend prelungit de patru zile, declarate zile libere oficiale. 

Monarhul în vârstă de 95 de ani, despre care se presupune că are toate dozele de vaccin, dar și rapelul, și-a revenit recent după ce a suferit de COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și: Regina Elisabeta a II-a ar folosi un scaun cu rotile. Şi-ar fi anulat întâlnirile pentru că "nu vrea să fie văzută cum se chinuie"

Regina a participat la memorialul Prințului Philip. A mers neînsoțită până la locul său de onoare și a renunțat la baston

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel