Urmărește emisiunea live
Protocol înmormântare. Voiculescu S-A FĂCUT de râs și a fugit din conferință după ce a fost prins cu minciuna: ”Altă întrebare!” / UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
După ce în cadrul conferinței de joi, 8 aprilie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu le-a cerut scuze rudelor persoanelor decedate în urma infecției cu Sars-CoV-2, înmormântate fără haine, acuzând o „întrebare capcană” în legătură cu „un neadevăr”, acesta s-a folosit și de celebra expresie „altă întrebare”.

După o întâlnire cu reprezentanții cultelor, Vlad Voiculescu a anunțat modificarea ordinului care reglementează felul în care reprezentanții cultelor vor avea acces la pacienții internați în spitalele COVID-19 și, de asemenea, modul în care sunt organizate înmormântările acestor bolnavi.

În urma întrebărilor insistente ale jurnaliștilor cu privire la înmormântările persoanelor care au murit în urma infecției cu Sars-CoV-2, Vlad Voiculescu a spus, la un moment dat, „altă întrebare”. Deși jurnaliștii prezenți la conferința de presă au dorit să-i adreseze mai multe întrebări, ministrul Sănătății a ales să plece. Jurnaliștii au insistat fără succes. 

În conferința de presă, întrebat despre firmele de pompe funebre care au îngropat decedații fără haine, Voiculescu a spus: „Dacă cei de la pompe funebre au înmormântat oameni fără să respecte legea, atunci da, au făcut acest lucru de capul lor. Nu are nimeni din acest Minister de ce să-și ceară scuze pentru lucrul acesta. (...) Dacă acest lucru s-a întâmplat, nu are nicio legătură cu o reglementare a Ministerului Sănătății”.

La întrebarea „Cine a greșit?”, Voiculescu a zis: „Cei care nu au respectat legea, cei care nu au făcut ceea ce trebuiau să facă și lucru pentru care au fost plătiți. Nu cred că cei de la pompe funebre de care vorbiți, poate există 5, 10, 20.000, dar cei care au făcut lucrul acesta nu au respectat reglementări în vigoare. Probabil că au fost plătiți pentru un serviciu pe care nu l-au făcut, dar cred că nu este adevărat ceea ce spuneți (n.r. că morții de Covid-19 au fost îngropați dezbrăcați)”.

După ce un jurnalist i-a citit dintr-un document în care se confirma că decedații nici nu erau cosmetizați, nici îmbrăcați, ministrul Sănătății a spus: „O să verific lucrul acesta. Altă întrebare!”

Întrebat, din nou, dacă își cere scuze, ministrul nu a mai spus nimic. 

Dialogul dintre Voiculescu și jurnaliști de la finalul conferinței de presă:

Reporter: A fost invocat un ordin de ministru, un protocol...

Voiculescu: Iertați-mă, dacă cineva invocă o minciună...

Reporter: Sunt 25.000 de familii traumatizate, invocându-se un ordin de ministru, un protocol. Asta știm de un an de zile. 
(...)

Jurnalist: Vă citesc din ordinul vechi. 

Voiculescu: Bun, dacă mai aveți alte întrebări...

Jurnalist: Stați așa. Cadavrele contaminate ca urmare a infecției cu Covid-19, confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției. Nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă înainte de a fi introduse în sac. 

Voiculescu: O să verific lucrul acesta. 

Jurnalist: Ați spus că nu există așa ceva. 

Voiculescu: Bun, altă întrebare, vă rog.

Ulterior, ministrul a ales să plece, deși jurnaliștii mai aveau întrebări. 

UPDATE:

Vlad Voiculescu a recunoscut pe Facebook că a greșit: „Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație parțial greșită în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, o parte a celor decedați - și anume cei autopsiați (!) - conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Majoritatea covârșitoare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2 nu au fost autopsiați. Este de altfel o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi.”

VEZI ȘI: Gâdea: S-A TERMINAT cu Vlad Voiculescu! Nu are cum să mai fie susținut de Barna și Cioloș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel