Data publicării:
• Protestele finanțate prin Patreon, faza cu sânge. Îi mai puteți controla?
Protestatarii de meserie au umplut de sânge un bătrân, în Piața Universității. Nu este primul incident și, pentru că astfel de atacuri rămân nepedepsite, nu va fi nici ultimul. Acum doi ani, Sandi Matei învinețea un pensionar în Piața Victoriei.
Violența fizică urmează, firesc, violenței verbale escaladate pe rețelele sociale, de propagandiștii urii. Este o consecință a ”activismului” tip Bot, Dide, Ceaușescu.
Protestatarii de meserie, finanțați prin Patreon, nu pot rămâne fără front de lucru.
Este la fel de posibil ca incidentul din Piața Universității să fi fost prestat pro-bono, un demo pentru viitorii angajatori. Sau poate fi vorba despre antrenament. Nu pentru ei, că au fost permanent în priză, nu și-au luat concediu, ci pentru public. Să nu se piardă condiționarea: urâți, scandați,votați!
Un alt scenariu ar putea fi legat chiar de mobilul operațiunii. Dacă regizorul show-ului ar fi vrut să compromită Revoluția și să discrediteze victimele, găsea o metodă mai eficientă ca asocierea cu un grup de bătăuși cu spume la gură? Răspunsul l-au dat bucureștenii care strigau în stradă, acum 30 de ani: ”Fără violență”!
Sub pretextul luptei cu comunismul, astăzi se apelează la propagandă și violență, tehnici testate cu succes în perioadele de început ale totalitarismelor (fie comunism, fie fascism). Cătușele cu blăniță, GIF-urile pe Facebook, pot părea scene de cabaret.
În Cabaret, film de acum 60 de ani, pe care abia îl mai țin minte pensionarii, darmite să-l fi văzut tinerii, un american, interpretat de Michael York, îl întreabă pe Max, un baron neamț, pe când ieșeau de la un spectacol emoționant Hitlerjugend: Do you still think you can control them? Credeți că îi mai puteți controla? Răspunsul a fost dat de istorie.
La noi, propaganda nu are a se teme de Istorie, după cum arată testele PISA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News