Proteste violente Paris: Pagube de milioane de euro
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Proteste Franta
Proteste Franta
Primarul Parisului a anunțat valoarea daunelor cauzate sâmbătă la Paris de protestul ”vestelor galbene”.

Valoarea daunelor cauzate de protestele violente ale Vestelor galbene, de sâmbătă, la Paris, este între 3 şi 4 milioane de euro, a susținut Anne Hidalgo, primarul Parisului, pentru France 3, relatează AFP. Această estimare, încă parţială, nu se referă la magazine, nici la Arcul de Triumf, care a fost grav marcat şi blocat de protestatari sâmbătă.

De sâmbătă seara, personalul municipal a eliminat '900 de metri cubi de moloz' şi a intervenit în cazul a peste 200 de vehicule arse', a precizat Hidalgo. Cifrele furnizate de prefectura poliţiei indică 249 de incendii în ziua de sâmbătă, 112 de vehicule avariate, 130 de telefoane urbane şi şase clădiri. Primarul de la Paris a anunţat, de asemenea, o întâlnire joi între primar, stat şi asociaţiile de comercianţi şi asigurări pentru a 'ajuta comercianţii care au pierdut mult'.

Daunele suferite de Arcul de Triumf sâmbătă în timpul izbucnirii violenţelor se ridică la câteva sute de mii de euro, a declarat duminică Philippe Belaval, preşedintele Centrului Monumentelor Naţionale. Sâmbătă, violenţele de o gravitate fără precedent, potrivit şefului poliţiei, Michel Delpuech, au avut loc în capitală, conducând la arestarea a 412 de persoane.

Vezi și: Protestele vestelor galbene - Emmanuel Macron, decizie de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel