Proteste violente la Paris, la un an de la debutul mişcării "vestelor galbene"
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 16 noi 2019, 15:55
WhatsApp
Vestele galbene
Vestele galbene
Protest violent în Franţa, la împlinirea unui an de la debutul mişcării "vestelor galbene".

Parisul a devenit sâmbătă scena unor proteste marcate pe alocuri de violenţe, la împlinirea unui an de la începutul mişcării de contestare a "vestelor galbene", relatează AFP, citează Agerpres.

În întreaga Franţă au fost lansate apeluri la manifestaţii, iar în capitala Paris au fost organizate încă de dimineaţă mai multe mitinguri, dintre care cel din Piaţa Italiei, în sudul oraşului, a degenerat în scurt timp în răsturnări de maşini, pietre smulse din pavaj şi pubele incendiate, acoperite prompt sub un val de gaze lacrimogene lansate de forţele de ordine.

Amenințare pentru Emmanuel Macron

Un centru comercial din piaţă a fost închis de la primele semne de violenţe. Câteva zeci de persoane în negru şi cu cagule au atacat cu pietre intrarea în centru, precum şi vitrinele unui hotel învecinat, a constatat AFP.

Şi pompierii au intervenit de mai multe ori pentru a stinge pubelele în flăcări şi focul care cuprinsese un utilaj de construcţii din piaţă.

Pe o baracă de lângă şantier se putea citi mesajul: "Macron, pentru noi e prima aniversare, pentru tine ultima".

Mişcarea "vestelor galbene" a fost lansată la 17 noiembrie anul trecut, fiind iniţial un protest împotriva introducerii unei taxe pe carburanţi, aminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?