Proteste violente în Israel. Aeroportul Ben-Gurion, blocat de manifestanți / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Doi ofițeri de poliție au fost răniți ușor în cadrul eforturilor de îndepărtare a protestatarilor de pe autostrada Ayalon, a informat presa israeliană.

Manifestanții au blocat joi dimineață traficul în zona de plecări de pe aeroportul Ben-Gurion, ca parte a protestelor naționale pentru reforma judiciară care au loc în toată țara, conform JPost.

Doi ofițeri de poliție au fost răniți ușor în cadrul eforturilor de îndepărtare a protestatarilor de pe autostrada Ayalon, a informat presa israeliană. Unul dintre ofițeri ar fi fost atacat de un șofer de camion pe autostradă.

De asemenea, un elicopter a fost chemat pentru a-i duce pe premier și pe soția sa, Sara, la aeroportul din Ierusalim, din cauza protestatarilor care blocau intrarea la aroportul Ben-Gurion.

Ministrul Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, a sosit pe aeroportul Ben-Gurion cu câteva ore înaintea primului ministru.

„Sunt ultimul care mă poziționez împotriva protestelor. Protestul este permis. Am protestat zeci de ani. Protestul înseamnă democrație. Anarhia, însă, nu poate fi permisă - asta este comanda mea către ofițerii de poliție“, a spus Itamar Ben-Gvir.

Membrii Knesset-ului Danny Danon, Elazar Stern, Yifat Shasha-Biton și Dan Illouz trebuiau să zboare azi spre Bahrain. Presa israeliană a raportat că zborul lor ar putea fi întârziat din cauza blocajelor de trafic ca urmare a protestelor pentru reforma judiciară. Purtătorul de cuvânt al lui Illouz a confirmat că acesta a ajuns în siguranță pe aeroportul Ben-Gurion cu trenul și se află în drum spre Bahrain.

Presa israeliană a raportat că poliția de la aeroport i-a amendat pe protestarii care erau determinați că încalce legea. Un protestatar a fost lovit de o mașină pe autostrada către Terminalul 3 al Aeroportului Ben-Gurion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel