Proteste #rezist și dublul standard. De la ”domnul Andrei” la jandarmii violenți: când e mumă, când e ciumă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCN
WhatsApp
Protestatarii aplică dublul standard în relația cu Jandarmeria Română. 

Jandarmeria Română când e bună... 

Cristian Dide s-a dus săptămâna trecută, joi, la un bătrân care stătea pe un gard, alături de două cartoane pe care-și scria mesajul său de revoltă, să-l întrebe dacă protestează. Bătrânul i-a răspuns să-i spună cum vrea. ”Am primit foarte multe amenzi pentru că am făcut același lucru pe care-l faceți dvs. și mi s-a solicitat o autorizație. I-am întrebat și eu pe dânșii - pe jandarmi n.r.- dacă dvs. aveți autorizație.” i-a spus Dide bărbatului. Ulterior, un jandarm, ”domnul Andrei”, a venit să-l legitimeze pe bătrân. Dide a spus în video că el este cel care a mers la jandarmi să-i întrebe dacă bărbatul are autorizație de protest și a comparat protestele din Piața Victoriei cu mișcarea de manifest a bătrânului. 

Când e rea! 

Astăzi, a fost scandal în Piața Victoriei. Protestatarii se plâng că ”într-o acțiune civică, pașnică” au fost generate violențe de către Jandarmeria Română: ”Jandarmii au acționat în forță pentru a opri atârnarea unui banner gigantic în fața guvernului, cu mesajul `Trezeşte-te şi ieşi în stradă! Dictatura a fost instaurată întotdeauna prin lege` - acțiune care oricum nu intră în competența Jandarmeriei.”

”Nu puteți să întrerupeți această activitate, e de competența Poliției Locale. Deci singura instituție abilitată e Poliția Locală” le-a spus un protestatar jandarmilor. Când au apelat la jandarmi să amendeze un singur bătrân, atunci a fost de competența Jandarmeriei, acum nu. 

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Este concluzia acestei situații. Dacă în cazul bătrânului, protestatarii au apelat la jandarmi să-l legitimeze și, practic, să-l amendeze, când ei voiau să afișeze un mesaj în Piața Victoriei, au țipat la jandarmi că este de competența Poliției Locale să-i oprească. Dublul standard nu ar trebui să aibă loc în această dispută și totuși stă la baza tuturor manifestațiilor publice, este prezent în viața politică și socială, pe principiul ai voștri răi, ai noștri buni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel