Proteste Piața Victoriei. Chirieac: Și eu aș ieși în stradă!
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Bogdan Chirieac a comentat protestele din Piața Victoriei, care au degenerat regretabil în violențe.

Analistul politic a declarat că, prin zile libere și majorări nejustificate în zona bugetarilor, nu se poate ridica o țară, motiv pentru care și el ar ieși la un protest pașnic, dar s-ar îndepărta imediat dacă ar vedea provocările și violențele care au avut loc în Piață asupra jandarmilor.

„Eu sunt un protestatar pașnic, fiindcă pentru atitudinea față de munca premierului Viorica Dăncilă și eu aș ieși în stradă să demonstrez. Nu prin zile libere și vacanțe, majorări nejustificate de salarii la buget, la administrație ridici o națiune.

Dar eu sunt un protestatar pașnic. Dacă văd că lângă mine vin niște indivizi care încep să arunce cu pietre în capul jandarmilor, care încep să arunce cu bucăți de bordură, cu fecale, cu tot ce s-a aruncat acolo, eu mă îndepărtez”, spune Bogdan Chirieac.

Piața Victoriei, câmp de luptă

„Tot patinăm pe această chestiune. Ce poți să faci în zona asta? Piața Victoriei arăta ca un câmp de luptă vineri seara. Sigur că este absolut regretabil și neobișnuit pentru o țară liniștită ca România ca oameni pașnici să fie gazați și bătuți. Dar să privim lucrurile în ansamblul lor. Jandarmii sunt și ei oameni. Când și-au luat o piatră în cap, când s-a lovit cu lanțuri, când i-au văzut că încearcă să sară gardul Guvernului, mai scapi și bastonul din mână.

Sigur că e regretabil, că erau femei, copii. Dar dacă ești un părinte responsabil, când vezi ce se întâmplă acolo, îți duci copilul în față? Dacă e o bătaie între două clanuri la un mall, te duci cu copilul între cele două clanuri?”, a adăugat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel