PROTESTE împotriva Guvernului Cîțu. Protestatar, cu lanț la picioare. ”SUNTEM PRIZONIERII incompetenței!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Proteste împotriva Guvernului Cîțu / Captură Antena 3
Proteste împotriva Guvernului Cîțu / Captură Antena 3
Miercuri, 27 ianuarie, au loc noi proteste în România. 

Miercuri dimineață, are loc un protest la Ministerul de Interne. 

„Suntem la sediul Ministerului de Interne, unde sunt sute de persoane așteptate. Lângă mine e domnul Cosmin Andreica, Europol. Care sunt motivele pentru care ați ales să ieșiți în stradă?”, a întrebat Roxana Ciucă, reporter Antena 3. 

„Revendicarea noastră e aceeași: abrogarea ordonanței de urgență și exceptarea bugetarilor de la acea înghețare salarială. Mai mult decât atât, în cursul zilei de ieri, am intrat în posesia unui document de la Ministerul Finanțelor Publice, de unde rezultă că domnul Cîțu vrea să taie din sporuri și anumite sporuri procentuale să le acorde în cuantum fix sub nivelul acordat în momentul de față. E clar că, din nou, bugetarii vor fi sacrificații de serviciu, dar cred că oamenii au înțeles din 2009: criza financiară e doar pe hârtie”, a spus Cosmin Andreica. 

Unul dintre protestatari avea un lanț la picioare. „Este un lanț pe care, în trecut, comuniștii îl foloseau în acele închisori politice. Mesajul este unul simplu: suntem prizonierii incompetenței acestui Guvern!”, a spus Cosmin Andreica.

2. -imagine fara descriere- (proteste_romania_ministerul_interne_71432900.jpg)

Câteva zeci de sindicalişti afiliaţi Federaţiei Publisind participă la mitingul din faţa Ministerului Afacerilor Interne, solicitând eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi un salariu minim corelat cu creşterea preţurilor de consum.

Federaţia Publisind include 35.000 de membri de sindicat din domeniile administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, poliţie şi poliţie de frontieră, grefă judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS.

Sindicaliştii au declanşat calendarul de proteste în 31 decembrie 2020, ca reacţie la adoptarea OUG nr. 226/2020, prin care salariile angajaţilor din sistemul public sunt plafonate la nivelul lunii decembrie 2020, fiind astfel suspendată aplicarea Legii 153/2017. În aceste condiţii, sindicaliştii cer Guvernului să renunţe la aceste măsuri şi să aplice legea, aşa cum a fost adoptată de Parlamentul României.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel