Proteste Bruxelles. Guvernul din Belgia, lovitură teribilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Probleme mari la Bruxelles din punct de vedere politic unde guvernul ar putea pica.

Premierul țării, Charles Michel "a luat act" de plecarea miniștrilor Alianței neoflamande N-VA și va conduce o coaliție minoritară.

Belgia asistă la o polemică privind aprobarea pactului Națiunilor Unite privind migrația. Șeful guvernului se va deplasa, luni, la Marrakech, în Maroc, pentru adoptarea textului în numele țării sale. El a obținut aprobarea unei majorități a deputaților și a opoziției, dar principalul său partener, N-VA se opune acestei ratificări. Concomitent, 400 de persoane au fost arestate sâmbătă la Bruxelles, în contextul extinderii în Belgia a protestelor vestelor galbene din Franţa, poliţia făcând uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în capitala belgiană în confruntările cu protestatarii.

Circa 1.000 de persoane au luat parte la protestele din Bruxelles. Aceștia au cerut demisia premierului și au invocat și criza acută a migrației.

În prezent Guvernul nu mai deține majoritate în Parlament, dar rămâne în funcție. Pentru a respecta Constituția și paritatea lingvistică, premierul îi va înlocui trei miniștrii ai N-VA cu doi secretari de stat care vor deveni miniștrii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel