Proteste anti-restricții în Marea Britanie. Bogdan Chirieac, întrebare-cheie: Problema e la noi! Unde sunt toți?
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Proteste anti-restricții în Marea Britanie. Bogdan Chirieac, întrebare-cheie / Foto: Captură video România TV
Proteste anti-restricții în Marea Britanie. Bogdan Chirieac, întrebare-cheie / Foto: Captură video România TV
Britanicii au protestat împotriva restricțiilor pentru cei nevaccinați. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect.

În Marea Britanie au avut loc proteste anti-restricții. Unii manifestanți  din Londra au dat buzna într-o clădire în care își au sediul mai multe televiziuni, printre care și BBC, transmite România TV. Protestele au degenerat în violențe, iar forțele de ordine au intervenit pentru a calma mulțimea. Totuși, nu s-au făcut arestări. Mai mulți manifestanți ar urma să fie chemați ulterior la secțiile de poliție.

Britanicii sunt nemulțumiți de restricțiile impuse celor care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Peste 77% din populația Regatului Unit este deja vaccinată cu ambele doze. Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect, în direct la România TV. Analistul politic a dat o întrebare-cheie despre societatea românească.

Bogdan Chirieac: Problema e la noi. Unde sunt toți?

"Nu am semne de întrebare că englezii au ieșit în stradă. Au ieșit pentru multe lucruri pentru că sunt o societate liberă, democratică, matură din punct de vedere democratic, nu doar democratică și atunci au această reacție. Nu asta e întrebarea mea. Întrebarea mea este: ce s-a întâmplat cu societatea românească care de doi ani de zile este total inertă. Aici au ieșit împotriva măsurilor pe care le-a luat guvernul britanic, premierul Boris Johnson și ceilalți privind pandemia, iar în București, unde un oraș este lăsat, capitala, nu orice oraș, este lăsat pradă indolenței, cui vreți dumneavoastră, animalelor, iar la Sectorul 1 e de poveste acolo, cum era și reclama aia pe vremuri, da e o poveste din asta coșmar, nimeni nu iese în stradă.

Deci toată societatea românească nu reacționează. Britanicii ies în stradă. Am văzut că nu se distruge, își exprimă punctul de vedere, uneori într-o manieră mai apăsată cum este asta cu baricadatul clădirii televiziunilor, că nu s-au dus degeaba la televiziune, s-au dus ca să aibă audiență și să transmită oamenii ăia live și să afle toată țara, deci britanicii fac ceea ce se întâmplă într-o societate democratică, dreptul la manifestație e garantat de Constituție. Problema e la noi. Unde sunt toți?", a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel