Protestatarul Dide, reacție după înregistrarea apărută: Anunț public!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Cristian Mihai Dide a reacționat după ce, într-o filmare, un fost membru #Rezist a spus că protestatarul a vrut pentru mișcarea din 10 august sa creeze emoție prin mișcări violente.

”Filmul prezentat de luju.ro este o confesiune a Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan. Am aflat și noi de această tactică și data viitoare o să avem grijă la aceste aspecte.

Așa cum a declarat Gabriela Firea, Carmen Dan a pregătit din timp un vinovat pentru 10 august, doar că acesta nu era Speranța Cliseru, eram eu. Acest aspect reiese și din informațiile prezentate de ziare.com atunci când au spus că pe data de 10 august la ora 14:00 Carmen Dan a sunat-o pe Cliseru să o întrebe de ce nu au dispărut platforma și rulota din Piața Victoriei.

Carmen Dan ar fi ieșit o eroină dacă le reușea tot acest scenariu, spre ghinionul lor nu le-a ieșit. Ștefania, jandarmul uitat din "greșeală" în spate a fost salvată de protestatari, le mulțmesc, protestatarii, oricât de nervoși ar fi fost, nu au atacat mașinile de poliție, le mulțumesc, deci Carmen Dan a ieșit foarte prost din această combinație.

Îi anunț că nu voi renunța la proteste și acțiuni de gherilă civică și vor fi huiduiți la orice eveniment public până vor începe să muncească în interes public, nu propriu, și până vor realiza că au mai rămas oameni în România care luptă cu sistemul neocomunist”, a zis Cristian Mihai.

Nu există un grup #Rezist

”O mare parte din așa zisele dezvăluiri sunt niște minciuni. În primul rând nu există un grup #Rezist, formal sau informal. #Rezist reprezintă ideea de luptă împotriva corupției și de profesionalizarea a instituțiilor Statului prin valori meritocratice. În al doilea rând, ca organizator sau ca participant la adunări publice, eu nu am instigat niciodată la acțiuni care să aibă ca scop interacțiunea fizică cu jandarmii, de ultraj și violență nici nu se pune problema. Singura parte pe care o putem defini ca adevărată din film este modul de acțiune al huliganilor așa cum este descris. Problema este că așa cum am spus mai sus, huliganii nu primeau ordin prin semnale de la goarnele din piață, ci prin stația de emisie recepție, chiar de la Carmen Dan”, a mai zis Cristian Mihai Dide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel