Protest Topless. Mai multe ucranience protestează în sânii goi față de vizita lui Vladimir Putin
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
protest sani
protest sani

Mai multe ucrainience, membre ale unie organizații feministe, protestează față de vizita premierului rus Valdimir Putin, în sânii goi și purtând pe cap coroane de flori.

Aceste militante ale organizaţiei FEMEN s-au reunit în faţa unei statui a lui Lenin din centrul capitalei ucrainene, arborând pancarte şi sloganuri, pe care se putea citi "Nu ne vom culca cu piticii de la Kremlin", o referire puţin flatantă la înălţimea lui Putin şi a preşedintelui Dmitri Medvedev, sau "Nu ne vei convinge să cedăm uşor!".

"Protestăm faţă de ingerinţa liderilor ruşi în afacerile interne ale ţării noastre", a declarat pentru AFP liderul mişcării, Anna Guţol.

"După vizita lor, s-au observat în Ucraina limitări ale libertăţii presei şi libertăţii de a manifesta, cum se întâmplă în Rusia", a adăugat ea.

Opoziţia prooccidentală ucraineană, care a pierdut puterea la începutul anului, îl acuză pe preşedintele Viktor Ianukovici că se supune voinţei Kremlinului, Rusia şi Ucraina reuşind o apropiere spectaculoasă în ultimele luni.

Mişcarea FEMEN s-a remarcat deja în trecut prin acţiuni similare. Tinere femei au manifestat cu sânii dezgoliţi într-o secţie de votare unde urma să voteze Ianukovici, cu doar câteva minute înainte de sosirea acestuia, la alegerile prezidenţiale din februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel