Protest topless, în biroul de vot al lui Putin
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
femen protest rusia
femen protest rusia

Secția de vot unde tocmai își exprimase mai devreme dreptul la vot actualul premier al Rusiei și, probabil, viitorul președinte al țării, Vladimir Putin, a fost, duminică, scena unui protest puțin mai neobișnuit al unui număr de trei tinere militante din mişcarea feministă ucraineană FEMEN, care au dorit să militeze topless împotriva fraudării alegerilor.

Tinerele care au manifestat, duminică, toplessau au fost reţinute prompt de agenţii de securitate şi poliţie, relatează AFP.

Cele trei militante, care îşi scriseseră cu negru pe piept ”Fur pentru Putin”, intenţionau să ia urna în care cu câteva minute mai devreme actualul premier îşi exprimase dreptul de vot.

”Putin hoţul!” - au strigat militantele Oksana Shachko, Santa Anna și Irina Fomina, în secţia de votare, potrivit site-ului femen.livejournal.com.

Organizația FEMEN are deja 300 de militante la Kiev și a devenit un fenomen în Ucraina, apoi în Europa, prin acţiunile de protest topless menite să denunţe condiţia femeii, corupţia, prostituţia, turismul sexual sau inegalităţile economice şi sociale.

Citește și:

Davos: Protest cu sânii goi, împotriva ”gangsterilor”

Protest topless la Vatican, după rugăciunea Papei – VIDEO

Oksana Shachko, Santa Anna, Irina Fomina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel