Protest spontan, vineri dimineața, al angajaţilor de la Metrou
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Circulaţia trenurilor de metrou a fost perturbată vineri dimineaţa de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, informează Metrorex. Circulaâia este blocată pe toate cele cinci magistrale.

Potrivit primelor informații, circa 600 de salariați au coborât pe șine, aceștia cerând demisia conducerii. 

Ministrul Transporturilor nu a luat legătura cu salariații de la metrou, porțile de gurile de acces în metrou fiind închise.

Unul dintre motivele  care au dus la acest protest se referă la eliberarea spațiilor comerciale din incinta metroului, spații deținute de către sindicate.

'Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii', semnalează reprezentanţii Metrorex într-un comunicat.

Ei subliniază, că, din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se aflau pe calea de rulare, liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

'Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni. De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă', mai precizează reprezentanţii Metrorex, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel