Protest #rezist, legile Justiției. Val de proteste după anunțurile lui Tudorel Toader
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Oamenii ies din nou în stradă. Noi proteste va avea loc la sfârșitul săptămâni.

Manifestația va începe duminică, la ora 20:00, în Piața Victoriei.

Este cel de al doilea protest organizat în această săptămână ca urmare a anunțului făcut de Tudorel Toader referitor la modificările aduse legilor justiției.

Proteste nu vor avea loc doar în Capitală. De asemenea, la Cluj va avea loc o manifestație sub sloganul ”Jos mâinile de pe justiție!”, și la Munchen ”Apărăm Statul de Drept”.

Iată descrierea evenimentului ”Justiție independentă, nu stat subordonat”:

„Ne revedem duminică seara. 

PSD ia din nou cu asalt Justiția. Președintele ar putea fi exclus – conform proiectului ministrului Justiției – din mecanismul de propunere a procurorilor-șefi ai Parchetului General, DNA și DIICOT. ”Reforma” justiției în viziunea PSD înseamnă numirea acestora exclusiv de către Guvernul PSD.

Ceea ce a rămas independent din presa sau instituții reacționează din nou, fiecare cu propriile instrumente. Același lucru ar trebui să facem și noi în stradă. În stradă, pentru că asta e principala noastră pârghie și pentru că asta a avut efect cu alte ocazii. Suntem probabil cu toții obosiți de atâtea semnale de alarmă, dar e momentul să reacționăm cât putem de ferm. Altfel, putem doar să ne uităm cum ne transformăm resemnați într-un regim autoritar, așa cum putem doar privi spre Ungaria sau Polonia.
--

De la anul am putea vedea la DNA și la Procuratura Generală șefi numiți doar de PSD. 

Trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei e doar un alt punct prin care ne întorc, dacă îi lăsăm, în epoca în care Justiție însemna Rodica Stănoiu. 

#văvedem #rezist”, scriu organizatorii protestului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel