Protest. Polițiștii au ieșit din nou în stradă
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Un nou protest al polițiștilor / Captură Antena3
Un nou protest al polițiștilor / Captură Antena3
Protestele polițiștilor continuă și astăzi. Peste 100 de oameni ai legii vor merge în marș de la M.A.I la Guvern. 

Pe lângă revendicările strigate în stradă de câteva săptămâni, polițiștii sunt revoltați că nu primesc niciun răspuns. Mai multe grupuri sindicale s-au strâns la Ministerul Afacerilor Interne pentru a protesta. Vor pleca în marș, de la 12:30, spre Guvern. 

Bogdan Bănică, liderul Sindicatului DECUS, a declarat pentru Antena3 că „nu dorim o mărire a salariilor, nu dorim drepturi suplimentare privind salarizarea, ci doar solicităm să se respecte prevederile Legii 153/2017.”

Liderul Sindicatului DECUS l-a acuzat pe ministrul Cîțu de „învrăjbirea categoriilor sociale”, precizând că „suntem categoria bugetară cea mai defavorizată”.

„Noi am înaintat adrese și către M.A.I și către Guvernul României, prin care solicităm să fim chemați la negocieri. Este primul Guvern care nu ne bagă în seamă de două luni.”, a mai spus Bogdan Bănică. 

Întrebat dacă ministrul de Interne Lucian Bode a răspus adreselor trimise, Bogdan Bănică a răspuns negativ și a adăugat că „ba chiar acum câteva minute a fugit de la sediul Ministerului Afacerilor Interne.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel